Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σταθάκης: Δεν συμφωνώ με τον Λαπαβίτσα -Δεν υπάρχει plan B για επιστροφή στη δραχμή

Αντίθετος με την άποψη που εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας περί ανάγκης ενός plan B από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, που θα περιλαμβάνει επιστροφή στη δραχμή, εμφανίστηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης.
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του
ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, τόνισε: «Δεν συμμερίζομαι τίποτα από τις αποτιμήσεις του κ. Λαπαβίτσα. Δεν πρέπει να υπάρξει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ. Η θέση μας είναι ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».
Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η συνολική επαναδιαπραγμάτευση για όλα, δηλώνοντας πως η Ευρώπη δεν είναι τόσο αρνητική ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. «Οι εταίροι μας θα αποδεχθούν τις δημοκρατικές επιλογές στη χώρα και θα προσαρμοστούν. Δεν μπορούν να κρυφθούν πίσω απ' το δάχτυλό τους ότι δεν έγινε κάτι στην Ελλάδα». Όσο για το πότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, το προσδιόρισε μέχρι το καλοκαίρι, λόγω της λήξης μεγάλου ομολόγου.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι δεν ανησυχεί ούτε για τις τράπεζες. Όπως σημείωσε, «έχει γίνει πλέον η τραπεζική ενοποίηση και επομένως η ΕΚΤ τηρεί τους κανόνες του ευρωσυστήματος όπου μπήκαν οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες και επομένως η ΕΚΤ θα συνεχίσει την υποστήριξη». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Οι λύσεις προσαρμόζονται και βρίσκονται. Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα που να μην επιλύεται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου