Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Ποια ήττα; Κερδίσαμε και 420.000 ψηφοφόρους...

Να προσπεράσει ανώδυνα την εκλογική ήττα της ΝΔ και τη διαφορά των 8,5 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τα μάτια στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και τα αυτιά στις φωνές πολλών κορυφαίων στελεχών που ζητούν να ανοίξει μεγάλη συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με την παρέμβασή του στην Εκτελεστική Γραμματεία το απόγευμα της Πέμπτης, θέλησε να κλείσει τον φάκελο ήττα, οχυρωμένος πίσω από την εκτίμηση ότι το κόμμα πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά άντεξε.
Παρά το γεγονός ότι πυκνώνουν οι φωνές της κριτικής και όλο και περισσότεροι ζητούν να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο κόμμα, ο Αντ. Σαμαράς είπε το αμίμητο, ότι η ΝΔ έχασε με το μικρότερο ποσοστό που ηττήθηκε κόμμα στην Ευρώπη που άσκησε τέτοια πολιτική.
Ο ίδιος χρησιμοποίησε, όπως και την Κυριακή το βράδυ, το επιχείρημα ότι η ΝΔ απώλεσε μόνο 1,8% και 107.000 ψηφοφόρους, αλλά βρήκαν και το νέο στοιχείο που επικαλέστηκε πως η ΝΔ κέρδισε πίσω 420.000 ψηφοφόρους που δεν την ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2014!
Που οφείλεται η ήττα; Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ την απέδωσε και στην αποσυσπείρωση της κοινωνικής και κομματικής βάσης από τον πόλεμο που δέχθηκε το κόμμα τα τελευταία 24ωρα πριν τις εκλογές με τις φήμες για απίστευτα ποσοστά, τα οποία κατά τον Αντ. Σαμαρά, επηρέασαν τους ψηφοφόρους.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εντόπισε λάθη στη στρατηγική και επικοινωνιακή πολιτική
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εντόπισε λάθη στη στρατηγική και επικοινωνιακή πολιτική και είπε ότι η ΝΔ δεν καλλιέργησε τους φόβους και είπε την αλήθεια στο λαό.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης και είπε ότι από εδώ και μπρος θα φανεί αν αυτό που προειδοποίησε προεκλογικά είναι «κατασκευασμένος φόβος ή προειδοποίηση για την αλήθεια» και συμπλήρωσε: «Φοβάμαι ότι η χώρα βυθίζεται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα».
Για το «ατυχές» συμβάν της μη παρουσίας του στην άτυπη παράδοση – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι δεν έφταιγε αυτός, μίλησε για ανήθικη επίθεση, επικαλούμενος μάλιστα και το τηλεφώνημα που είχε κάνει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τη νίκη του την Κυριακή το βράδυ. «Δεν είχα καμία εικόνα για το αν θα πήγαινε ο Τσίπρας στο γραφείο του. Αν το γνώριζα, θα ήμουν παρών γιατί τον είχα πάρει ήδη τηλέφωνο για να τον συγχαρώ» ανέφερε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να βρει συμμάχους και ανέθεσε ρόλους και ανακοίνωσε τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου, στο οποίο θα μετέχουν βουλευτές, στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κ.α., αλλά και την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι από πλευράς ΝΔ θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης, νέα γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος θα είναι η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (η τοποθέτησή της ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις), ενώ στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ορίστηκαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης (άνοιγμα στους κεντρώους), Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.
Φωτογραφία: Eurokinissi
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου