Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο Γιώργος Φλωρίδης. Σε δήλωση του ο πρώην υπουργός αναφέρει : «Συμπαρατάσσομαι με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλλω ενεργά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο
διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».
Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:
«Οι εκλογές που έρχονται αποτελούν ορόσημο για τη χώρα και την παράταξη.
Στη σημερινή συνθήκη όπου η ασφαλής πορεία της χώρας αποτελεί αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, πήρα την απόφαση να συμπαραταχθώ με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα από το οποίο προέρχομαι και από το οποίο συγκεκριμένες πολιτικές με οδήγησαν στο να απομακρυνθώ.
Συμπαρατάσσομαι με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλλω ενεργά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μιας δύναμης που θα προτάξει τη μεταρρυθμιστική ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής λαϊκιστικής ανευθυνότητας.
Είναι φανερό πως η άρση της πολυδιάσπασης και η παραταξιακή ενοποίηση του χώρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε μέσα από προσωπικά κόμματα χωρίς πολιτική αιτία ύπαρξης, ούτε από απολιτικά ρεύματα άγνωστης πολιτικής κατεύθυνσης, ούτε και από κόμματα που επικαιροποιούν το χρεοκοπημένο λαϊκισμό. Χρειάζεται μια ενιαία και υπεύθυνη Μεταρρυθμιστική Παράταξη και, συμπαρατασσόμενος σήμερα με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, θα συμβάλλω στη διαμόρφωσή της.
Μετά την παραίτησή μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2011 και την παράδοση της βουλευτικής μου έδρας στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και ανήκε, άσκησα συχνά κριτική, με δύο βασικούς άξονες:
Α) Την ολιγωρία της αυτοδύναμης τότε κυβέρνησής του να οργανώσει και να υπηρετήσει με συνέπεια μια πολιτική εθνικής συναίνεσης, γεγονός που υπήρξε και ο βασικός λόγος της παραίτησής μου.
Η ανυπαρξία πολιτικής συναίνεσης που ήδη τότε διαφαινόταν ως μείζων εθνική ανάγκη επιβλήθηκε εκ των υστέρων από τα ίδια τα πράγματα (κυβέρνηση Παπαδήμου και συμμαχικά σχήματα διακυβέρνησης από τις εκλογές του 2012).
Β) Τη μεταρρυθμιστική κόπωση των συγκυβερνήσεων, αλλά και τις λαϊκιστικές αναδιπλώσεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επείγουσα ανάγκη τολμηρών και προωθητικών αλλαγών που ήταν –και παραμένουν- απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός θεσμικά και δημοκρατικά ανανεωμένου πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, μιας νέας παραγωγικής οικονομίας και ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, η δυσμενής πολιτική συνθήκη που διαμορφώνεται για τη χώρα επιβάλλει στη συνείδησή μου τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι, από τον χώρο που αναγνωρίζω ως τον συνεπέστερο από τους υπάρχοντες για την εξασφάλιση της αναγκαίας εξομάλυνσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία.
Στις αδιαμφισβήτητες εθνικές δυσκολίες δεν μπορώ να παραμείνω αμέτοχος.
Παρά τις διαφοροποιήσεις μου, εκτιμώ πως το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει το σταθεροποιητικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα, υπερβαίνοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές της αδυναμίες.
Απευθυνόμενος στους πολίτες με τους οποίους συμμετείχα σε κοινούς αγώνες και με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και στους φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες με τους οποίους δουλεύουμε για την επίτευξη κοινών πολιτικών στόχων όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνω ότι οι στρατηγικοί άξονες της ευθύνης, της συναίνεσης και των μεγάλων αλλαγών μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν σταθερά στοιχεία της πολιτικής μου αντίληψης και πρακτικής.
Και αυτά θα εξακολουθήσουν να είναι η προτεραιότητά μου μέσα από την παρούσα συστράτευση».
Tην «επαναφορά» του Γ. Φλωρίδη στην πολιτική σκηνή του τόπου γνωστοποίησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε πως το στέλεχος του κινήματος«πιστεύει σταθερά και έμπρακτα στα προτάγματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για ένα σύγχρονο, κανονικό, κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, για μια Ελλάδα ξανά ισχυρή και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη».
«Έχει μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ , πάντα σε στενή επαφή με τη κοινωνική βάση της παράταξης και είχε το δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του όταν διαφώνησε με τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011», πρόσθεσε.
Εκτίμησε δε ότι μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες προεκλογικές συνθήκες ο Γιώργος Φλωρίδης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή των μηνυμάτων του κόμματος. «Στο να μας ακούσουν οι πολίτες και να γίνει αντιληπτός ο εγγυητικός ρόλος που μόνο το ΠΑΣΟΚ ,η δημοκρατική παράταξη μπορεί να παίξει γιατί κρατάει ψηλά την ευθύνη», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «ανάλογης ποιότητας είναι το σύνολο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όλες οι θέσεις του οποίου, ως θέσεις τιμής και μάχης, είναι ισότιμες».
Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λάρισα αύριο, 8 Ιανουαρίου, όπου θα επισκεφθεί τον Συνεταιρισμό «ΘΕΣΓΑΛΑ» και ακολούθως θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με συνεταιριστές και αγρότες. Παράλληλα, στις 17:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά μέσα Θεσσαλίας, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει στο δημοτικό Ωδείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου