Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Χτίζει αρχηγικό προφίλ ο Κυριάκος

Η επιλογή του -στρατηγικής σημασίας- να απουσιάζει από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διαφοροποίησή του με πολιτικό σκεπτικό κατά της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, διαμορφώνουν ένα διαφορετικό περιβάλλον για τον
βουλευτή της Β΄ Αθηνών και επίδοξο δελφίνο.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός πως στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, ενώπιον του Αντ. Σαμαρά, έκανε λόγο για τη μη λειτουργία των οργάνων που δεν αποφάσισαν τι πρέπει να γίνει με το θέμα της προεδρικής εκλογής
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξάφνιασε πολλούς με τη στάση του καθώς έδειξε σαφώς ότι άρχισε να κινείται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Η κίνησή του να διαφοροποιηθεί, αλλά και να αφήσει με τη δήλωσή του για τη μη ψήφιση του Π. Παυλόπουλου αιχμές για την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενίσχυσε την άποψη ότι χτίζει αργά και μεθοδικά αρχηγικό προφίλ.
Η δήλωσή του για να δικαιολογήσει τη μη ψήφιση του Π.Παυλόπουλου και ταυτόχρονα την απουσία του από την ψηφοφορία ήταν μια πράξη αποδόμησης κυρίως της κυβέρνησης Καραμανλή. Και αυτό διότι στη δήλωσή του είχε αιχμές για «πελατειακό κράτος», για τους ανεπαρκείς χειρισμούς της κρίσης του Δεκέμβρη του 2008 (σ.σ. γεγονότα μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου).
Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να δείξει ότι ο ίδιος δεν ταυτίζεται με την σημερινή ηγεσία, παρά το γεγονός πως δέχθηκε να γίνει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αποδεχόμενος την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.
Η απόφαση του να δεχθεί την πρόταση του προέδρου της ΝΔ ενόχλησε πολλούς στο κόμμα και κυρίως τους άλλους δελφίνους, δηλ. τον Νίκο Δένδια και την Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίοι και τον επέκριναν γιατί αθέτησε, όπως είπαν, τη συμφωνία τους. Μάλιστα, στο πρόσφατο δείπνο των «14» που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, του επιτέθηκαν, κατηγορώντας τον ότι κινήθηκε με προσωπικά κίνητρα.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το γεγονός πως δέχθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δε σημαίνει ότι ταυτίζεται με την ηγεσία και έχει τη δική του στρατηγική. Από τότε, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δείξει και να πείσει ότι όντως έχει διαφορετική στάση και στρατηγική, διαφοροποιούμενος με κάθε ευκαιρία.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το γεγονός πως δέχθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δε σημαίνει ότι ταυτίζεται με την ηγεσία και έχει τη δική του στρατηγική
Γι’ αυτό και η επιλογή του να μην ψηφίσει τον Π. Παυλόπουλο έχει χαρακτηριστικά έντονης διαφοροποίησης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός πως στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, ενώπιον του Αντ. Σαμαρά, έκανε λόγο για τη μη λειτουργία των οργάνων που δεν αποφάσισαν τι πρέπει να γίνει με το θέμα της προεδρικής εκλογής και έθεσε θέμα ψήφου κατά συνείδησης των βουλευτών.
Φωτογραφία: Eurokinissi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου