Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ εκτός από αρχηγό πρέπει να αλλάξει και θέσεις

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε την Κυβέρνηση στη νέα αυτή διαπραγμάτευση, αλλά πρέπει να ξέρουμε το σχέδιο», τόνισε Για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ,  αλλά και  για την πορεία της χώρας και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο γραμματέας του Κινήματος και Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. 





«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πρώτα θα γίνει συνέδριο, θα οριοθετηθεί η παράταξη, ποιος είναι ο προσανατολισμός της και μετά θα συζητήσουμε τα πρόσωπα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι αλλάζοντας μόνο τον αρχηγό κι αφήνοντας τις ίδιες πολιτικές και τις ίδιες θέσεις, το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, για μένα είναι μια λάθος αντίληψη και δε με αφορά. Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα  4,67 στις βουλευτικές εκλογές, ας σεβαστούμε την προτεραιότητα να ανακάμψει η παράταξη μέσα από νέο προγραμματικό λόγο», ανέφερε για τις διεργασίες της Χαριλάου Τρικούπη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Ανδρουλάκης.


Σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Έχουμε τώρα μια νέα Κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός ψήφισε ότι θέλει να συνεχίσουμε εντός του ευρώ με μια νέα διαπραγμάτευση. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε την Κυβέρνηση στη νέα αυτή διαπραγμάτευση, αλλά πρέπει να ξέρουμε το σχέδιο. Δηλαδή τι διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας. Και δε θέλουμε να ξέρουμε το plan-b. Θέλουμε να ξέρουμε ξεκάθαρα τo plan-a. Ποια είναι τα βήματα της διαπραγμάτευσης. Γιατί γίνεται μια μεγάλη συζήτηση από προχθές για διάφορες δηλώσεις. Ο Ομπάμα τα ίδια τα έχει πει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Γιούνκερ τα ίδια τα είπε πριν τέσσερις μήνες και πριν δύο μήνες, δεν είναι καινούρια πράγματα. Όμως πέντε χρόνια τώρα δεν γίνεται καμία συζήτηση από κανέναν από όλους αυτούς που τοποθετήθηκαν χθες περί κουρέματος. Άρα είναι προφανές ότι το βασικό σημείο το οποίο η Κυβέρνηση έβαζε ως ζήτημα σύγκρουσης με τους εταίρους, δεν υφίσταται. Στο BBC το βράδυ ο κ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντάισεμπλουμ μίλησε επί της ουσίας για roll over, δηλαδή να κάνουμε επιμήκυνση και μικρότερους τόκους».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το  ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι, «Το ΠΑΣΟΚ δε θα έχει τη μηδενιστική στάση, τη ρητορεία της καμένης γης και την καταστροφολογία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια εντός μνημονίου και πριν από αυτό. Έλεγε όχι σε όλα και όχι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της Lazard. Εμάς μας αποκαλούσαν εθνικούς μειοδότες όταν ήρθε η Lazard, τώρα όμως που τη φέρνει ο κ. Βαρουφάκης δεν τρέχει τίποτα».
 
«Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο για τα επόμενα βήματα. Δε θα βοηθήσει η μετάβαση χωρίς περιεχόμενο από το success story του Σαμαρά στο success story του Τσίπρα», ανέφερε μιλώντας για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου