Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Θερμό επεισόδιο Τσίπρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή

Την αυστηρή επίπληξη του Αλέξη Τσίπρα επέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η «συνηγορία» της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε παράτυπο αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την
ανθρωπιστική κρίση που έγινε αφορμή να ξεσπάσει σάλος στη Βουλή. 

Η δημόσια «κόκκινη κάρτα» από τον Νίκο Φίλη  

  Η καταδικαστική «ετυμηγορία» εις βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη συμπύκνωσε  την ηχηρή ενόχληση και την αντίδραση της κυβέρνησης για τις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις της Προέδρου της Βουλής προς όφελος της Χρυσής Αυγής.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγώς και ομοθύμως απέναντι στου νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να εγείρονται ζητήματα και εντυπώσεις ευαισθησιών που μπορούν να επηρεάσουν αποφάσεις Δικαιοσύνης» απεφάνθη ο κ. Φίλης στοχοποιώντας πέραν κάθε αμφιβολίας την κυρία Κωνσταντοπούλου.
Και δεν περιορίστηκε σε αυτό. Άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Πρόεδρος της Βουλής με τους χειρισμούς της «ακύρωσε» και επικοινωνιακά και πολιτικά την ομιλία του Πρωθυπουργού και την προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα ευρύ πλαίσιο για τη μέγιστη πολιτική και θεσμική συναίνεση.
«Άλλα πράγματα ανέμενε να δει ο κόσμος από μας σήμερα και όχι διαδικαστικές αντιδικίες. Πρέπει η Διάσκεψη των Πρόεδρων να συζητά τα θέματα αυτά ώστε να μην προκαταλαμβάνει τη συζήτηση με διαδικαστικά θέματα» σημείωσε με νόημα ο ίδιος.

Τα τέλια και η επίπληξη από τον Τσίπρα    

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέλια ξεκίνησαν να χτυπούν δαιμονισμένα αμέσως μετά την απόφαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να πάρει πάνω της το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου.
Κατά την διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να φώναξε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο την κ.Κωνσταντοπούλου και να την επέπληξε αρνούμε-νος να αποδεχθεί τις δικαιολογίες της
Δεν επρόκειτο για ζήτημα κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά αντίθετα για θέμα ουσίας. Οι χρυσαυγίτες άλλωστε δεν κατέθεσαν την πρόταση για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να καταγραφεί και επίσημα η διαφωνία τους για το νομοσχέδιο. Ίσα –ίσα που το ψηφίζουν επί της αρχής. Κύριο μέλημα τους ήταν να καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής ότι επετράπη από τον εισαγγελέα η παρουσία και των προφυλακισμένων βουλευτών στην διαδικασία ή στην αντίθετη περίπτωση και με «όχημα» την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διακοπεί η συζήτηση του νομοσχεδίου.
Κατά πληροφορίες έως και υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έμειναν άφωνοι βλέποντας την κατάσταση να παίρνει την εξέλιξη αυτή.
Ο συναγερμός ήταν «κόκκινος».
Κατά την διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες φώναξε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο την κυρία Κωνσταντοπούλου και να την επέπληξε αρνούμενος να αποδεχθεί τις δικαιολογίες της ότι επρόκειτο για ζήτημα τήρησης του Κανονισμού.
Το σημερινό επεισόδιο αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου πάζλ υπόγειας δυσφορίας του Μαξίμου κατά της «συντρόφου» του κυρίου Τσίπρα που με προσωπικές της επιλογές και πρωτοβουλίες (σύσταση επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, Χρυσή Αυγή, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος) θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου