Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ τίθεται σε ετοιμότητα ευθύνης

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα,  αλλά χρειάζεται δημοψήφισμα μόνο και μόνο για εσωκομματικούς λόγους, ως μηχανισμό πίεσης και
δέσμευσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος.
  "Δηλαδή νομίζουν ότι θα κάνουν ένα δημοψήφισμα Τσίπρας- Λαφαζάνης ή Τσίπρας -Κωνσταντοπούλου και ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό και ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι έτοιμοι να συνάψουν μία συμφωνία υπό την αίρεση ενός εθνικού δημοψηφίσματος εσωκομματικής χρήσης για τον κ. Τσίπρα", σημείωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος. 
     Αναρωτήθηκε μάλιστα "γιατί πρέπει να δεσμευτεί αυτός που δίνει τη βοήθεια ,το δάνειο και τις δόσεις και να μη θέσει, παραδείγματος χάρη, και αυτός θέμα δικού του δημοψηφίσματος ή έστω δικής του έγκρισης από το Κοινοβούλιο του".
Παράλληλα ανακοίνωσε πως θέτει το κόμμα του σε ετοιμότητα, «όχι σε μία ετοιμότητα δημοψηφισματική ή εκλογική, είμαστε σε μία ετοιμότητα ευθύνης, γιατί είμαστε ένα κόμμα που πληρώνει την υπευθυνότητά του» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου