Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ενταση στη Βουλή: «Πλήρωσαν» τη Ζωή με το ίδιο νόμισμα

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα διέκοψε τη έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις φυλακές, εγείροντας ζήτημα μη
απαρτίας (75 βουλευτές) του Σώματος
Επικαλούμενοι την ίδια διάταξη του Κανονισμού του Κοινοβουλίου οι βουλευτές κάλεσαν τον αντιπρόεδρο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΓιάννη Μπαλάφα να ακυρώσει ή να μεταθέσει την τυπική διαδικασίας ψήφισης επί του συνόλου του νομοσχεδίου.
«Νομίζω ότι η Πρόεδρος που βρίσκεται στην Ρώμη θα είναι σφόδρα ενοχλημένη από εσάς εάν προχωρήσετε τη διαδικασία» δήλωσε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαλάφα
Ανάλογες θέσεις εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης «δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» είπε, αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ «να που μας οδηγούν οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Προέδρου» δήλωσε.
Ο κ. Μπαλάφας από την πλευρά του, που ήταν εμφανώς σε δύσκολη θέση, επέμεινε πως πρόκειται για μια τυπική διαδικασία. Δεν έκρυψε πάντως τη διαφωνία του με την κυρία Κωνσταντοπούλου «Εγώ μιλώ για πρακτική συνεννόησης και όχι για διαδικαστικό ζήτημα χωρίς λόγο» τόνισε με νόημα.
Το λόγο πήρε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη που εξέφρασε την άποψη ότι όλα γίνονται για να τορπιλιστεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Υπήρξε αναταραχή με το Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) να απειλεί ότι θα αποχωρήσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το καλεί να το πράξει «αποχωρήστε, πηγαίνετε, γεια σας».
«Έχετε άγχος να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλά η Βουλή έχει κανόνες» κατέληξε ο ίδιος.
«Μαθήματα Δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από εσάς. Ας μην μπω σε λεπτομέρειες» απείλησε η κυρία Γεροβασίλη.
Η συζήτηση έληξε με την τοποθέτηση –ηθικό δίδαγμα του κ. Κουτσούκου. «Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου, μου έλεγε. Διπλό δεν φτάνει. Μικρό φτάνει και περισσεύει. Τώρα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι οι 40 βουλευτές (τόσοι ήταν μέσα στη Ολομέλεια) είναι περισσότεροι από τους 75.
Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολο του. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου