Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Επίθεση με...copy paste της Ζωής κατά Στουρνάρα

Νέα επίθεση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, χθες βράδυ στη Βουλή, κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, η οποία τον κατηγόρησε για κάτι που… τον είχε κατηγορήσει και το 2013.
Πριν από δυο χρόνια λοιπόν, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου  είχε αναφέρει ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης
Στουρνάρας «την ίδια στιγμή κατά την οποία περικόπτει τα δημόσια οικονομικά και εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, οι στενοί του συγγενείς, η σύζυγος και οι θυγατέρες του, με αποφάσεις του ΕΟΦ εισπράττουν σχεδόν μισό εκ. για διαφημιστική καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας».
Η αναφορά αυτή της κας Κωνσταντοπούλου είχε προκαλέσει τότε την οργισμένη απάντηση του κ. Στουρνάρα ο οποίος έκανε λόγο για ένα άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησής του που βρίσκεται σε εξέλιξη και που υιοθετήθηκε και από την κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τότε υπουργός στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν την υπουργοποίησή του και αφορά τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Επίσης, ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν διεθνή διαγωνισμό του ΕΟΦ στον οποίο πήρε μέρος και η εταιρία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών, διαγωνισμός όμως που προκηρύχθηκε πολλούς μήνες πριν γίνει Υπουργός ο κ. Στουρνάρας.
Μάλιστα, τόνιζε με έμφαση ότι οι «οι καθοδηγητές αυτών των δημοσιευμάτων το γνωρίζουν αυτό όπως και το ότι ο βίος του κ. Στουρνάρα και της οικογένειάς του είναι διαυγής και κρυστάλλινος».
«Θα περιμέναμε όμως –κατέληγε η ανακοίνωση- από αντιπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να μην παίρνουν μέρος στο άθλιο αυτό παιχνίδι, το οποίο εξυπηρετεί μόνο δόλιους σκοπούς».
Μάλιστα, επειδή η συντονισμένη επίθεση περιελάμβανε και σε αναφορές και «καταγγελίες» περί εισφοροδιαφυγής της συζύγου του τότε Υπουργού, στην ανακοίνωση αναφέρονταν ακόμη ότι «ι αναφορές σε παράνομη συμμετοχή στο διαγωνισμό εξαιτίας καταδικαστικής απόφασης για χρέη στο Δημόσιο είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αφορά τη μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών το 1979 από εταιρεία του πατέρα της στην οποία ήταν μέτοχος η ίδια, υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984».
Σαν να μην άλλαξε τίποτε, χθες η Πρόεδρος επανέφερε ακριβώς το ίδιο θέμα, μιλώντας για συγκρούσεις συμφερόντων κλπ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος της απάντησε ότι «τα είχατε ξαναπεί στην προηγούμενη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα και την σύζυγό του. Σας είχε απαντήσει ο ίδιος. Σας είχα απαντήσει και εγώ. Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρεία όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας».
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εμμονή της κας Προέδρου αν δεν υπήρχαν πριν από λίγες ημέρες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά ο οποίος εγκαλούσε τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας γιατί δεν έδινε στη βουλή στοιχεία για τα δάνεια των επιχειρήσεων, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ενώ γνωρίζει ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς όπως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ο Υπουργός Διαφάνειας.
Η υπόθεση θα έχει συνέχεια...

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου