Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το δημόσιο σηκώνει λεφτά από πρεσβείες-προξενεία

' Εγγραφο σε Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό να επιστρέψουν άμεσα με εμβάσματα στην Τράπεζα της Ελλάδας τις προξενικές εισπράξεις κι αν δεν μπορούν με έμβασμα να το κάνουν σε δεσμίδες των 100 μέσω διπλωματικών φακέλων!
 Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών
με τίτλο  «Μεταφορά διαθεσίμων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» προς όλες «τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές αρχές της Ελλάδας» καλούνται να στείλουν τα χρήματα και να κρατήσουν όσο κεφάλαιο τους είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν το επόμενο τρίμηνο!
Το έγγραφο με ημερομηνία 14 Μάιου του 2015 αναφέρει πως σε περίπτωση που «δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω τραπεζικού εμβάσματος η επιστροφή να γίνει μετρητά σε ευρώ μέχρι και εκατό τεμάχια ανά δεσμίδα με τον διπλωματικό φάκελο».  

Διαδικαστικό θέμα απαντά το ΥΠΕΞ         

Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει ως προς την διαχείριση των οικονομικών των προξενείων της χώρας στο εξωτερικό, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ και επισημαίνει πως αυτό που ζητείται είναι να  επιστρέψουν τα προξενεία τις αδιάθετες δαπάνες τους και εισπράξεις, σε μια διαδικασία που ακολουθείται πολλά χρόνια, αλλά λόγω του νέου νόμου για τα διαθέσιμα, έπρεπε οι προξενικές αρχές να προσαρμοστούν στη νέα νομική βάση.
Οπως σημειώνουν από το ΥΠΕΞ, δεδομένου ότι μόνο τα προξενεία έχουν έσοδα και όχι οι πρεσβείες, κυρίως από τις βίζες και άλλες υπηρεσίες, η εγκύκλιος δεν αφορά τις πρεσβείες, άρα δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου