Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γεννηματά: H διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και το ελληνικό κοινοβούλιο.
«Θεωρώ ότι επειδή η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αμέσως την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και το ελληνικό
κοινοβούλιο. Είναι αδιανόητο να τοποθετούμαστε έτσι στα τηλεοπτικά παράθυρα, χωρίς να γνωρίζουμε ποιο είναι το σχέδιο διαπραγμάτευσης, ποιος είναι ο στόχος, αν μιλάμε για την ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης και άρα η χώρα θα πάρει κάποιους πόρους που υπολείπονται από τις προηγούμενες συμφωνίες;», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα πρόγραμμα-γέφυρα; Μιλάμε για ενδιάμεση συμφωνία; Μιλάμε για οριστική συμφωνία; Θα περιλαμβάνει αυτό και ρυθμίσεις επιπλέον σε σχέση με το χρέος. Αν δεν έχουμε τη συνολική εικόνα και το που πηγαίνει η χώρα, τι χρηματοδότηση προσμένει από αυτή τη συμφωνία είναι αδιανόητο να τοποθετούμαστε σε επιμέρους ζητήματα. Κόκκινες γραμμές υπήρχαν πάντα. Κι αν είχε συνεχίσει από τις κόκκινες γραμμές τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν θα είχε χάσει τα 11 δισ. και σήμερα θα προχωρούσε σε μια σταδιακή έξοδο από την εξάρτηση και το μνημόνιο δηλαδή στην προληπτική πιστωτική γραμμή».
Συνέχισε δε λέγοντας η κ. Γεννηματά: «Θέλω να επισημάνω εδώ ότι δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου για την κυβέρνηση, ούτε μέσω δημοψηφίσματος, ούτε μέσω εκλογών. Έχει πολύ νωπή εντολή, πρέπει να πάρει αποφάσεις κι όταν ακούω να λέει ο πρωθυπουργός ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει και να μιλήσει τί σημαίνει; Ότι ο λαός θα πάρει τις ευθύνες, δηλαδή σε μια δημοκρατία υπάρχουν ανεύθυνοι άρχοντες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου