Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η «τραγωδία» Βαρουφάκη και η «κωμωδία» Παναρίτη

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να κάλυψε για μία ακόμη φορά τον ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για «συλλογική απόφαση», αλλά η επιλογή Παναρίτη είναι μία ακόμη «τραγωδία» για τον Γιάνη Βαρουφάκη,μετά τις βολές που δέχθηκε και δέχεται για τη συμφωνία της
20ης Φεβρουαρίου και τη γενικότερη στάση του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω επιλογή σε μία κρίσιμη φάση για το Μαξίμου και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της εσωκομματικής αντιπολίτευσηςκαι για πρώτη φορά προκάλεσε ένα «αντάρτικο« εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα την ώρα που ο Α. Τσίπρας θέλει όσο ποτέ άλλωτε τη συνοχή της Κ.Ο προκειμένου να περάσει την «έντιμη» συμφωνία με τους δανειστές.
Για πολλούς το αινιγματικό tweet του Γιάνη Βαρουφάκη ότι τα δημοσιεύματα για παραίτησή του είναι «πρόωρα» αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα αποχώρησής του από την κυβέρνηση στο εγγύς μέλλον.

Προκλητική η Παναρίτη

Την ίδια ώρα η κα. Παναρίτη συντηρεί την «κωμωδία» που συνοδεύει την παρουσία της στο πλάι του Γ. Βαρουφάκη ευχαριστώντας «τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του».
Μάλιστα η κα. Παναρίτη, μετά την πρώτη απομάκρυνσή της από την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Brussels group, φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι ποτέ δεν ζήτησε αυτή την θέση, και ότι την αποδέχθηκε «αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ (και αντίστοιχων οργανισμών)».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου