Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Λαπαβίτσας: Εχω βάσιμες υποψίες ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στην εκπομπή Ιντριγκα με την Ελλη Στάη εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία , χαρακτήρισε όσα ζητούν οι δανειστές ως οδοστρωτήρα και επανέλαβε πως και η πρόταση της κυβέρνησης , αν και έχει ξεπεραστεί , συνιστά επώδυνο
συμβιβασμό.
« Εχω βάσιμες υποψίες ότι δεν θα έχουμε συμφωνία. Οι δανειστές ζητούν να πάμε εμείς προς αυτούς» είπε ο κ. Λαπαβίτσας και άφησε και πάλι αιχμές για την ελληνική πρόταση λέγοντας ότι πρέπει να συζητηθεί στο κόμμα.
Επί της ουσίας δήλωσε πως η όποια συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσει το κόμμα  και ο ελληνικός λαός.   
Και εξέφρασε την ελπίδα να υπερισχύσει η βούληση του ελληνικού λαού. 
Φλαμπουράρης: Δεν θα οδηγήσουν οι εταίροι την Ελλάδα σε χρεοκοπία  
Από την πλευρά του στην ίδια εκπομπή ο  ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε σίγουρος για συμφωνία, επισημαίνοντας πως δεν θα πρόκειται να χαλάσει για 0,2% πρωτογενές πλεόνασμα.
«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να οδηγήσουν σε χρεοκοπία μια χώρα που βρίσκεται στην ευρωζώνη» δήλωσε κατηγορηματικά. 
Εκτίμησε μάλιστα ότι ο χρόνος δεν είναι οριακός για συμφωνία καθώς υπάρχει δυνατότητα μέχρι τέλους του μήνα αλλά «μπορεί να γίνει και νωρίτερα από το Eurogroup της 18ης Ιουνίου»
«Επιμένουμε σε μια διαπραγμάτευση με βασικό στοιχείο ό,τι ψήφισε ο λαός, και βλέπουμε τη λυσσαλέα αντίσταση των εταίρων... Θεωρώ ότι η ανησυχία του κόσμου θα γίνει ελπίδα με μια συμφωνία όπως την επιδιώκουμε, όχι γραμμένη από τα παλιά» κατέληξε.
Παράλληλα επέμεινε πως θα η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει αν υπογράψει μια συμφωνία με μνημονιακό πλαίσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου