Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ποιοι θέλουν να ρίξουν τον Μεϊμαράκη από τη ΝΔ

Πολιτική μάχη με άγνωστες συνέπειες και με φόντο την διαδοχή στη ΝΔ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Το χρονοδιάγραμμα εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ προκαλεί εντάσεις και ήδη έχουν βγει τα ξίφη από τα θηκάρια και μαίνεται πόλεμος στο γαλάζιο παρασκήνιο.

 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταβατικός πρόεδρος από το βράδυ της 5ης Ιουλίου, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει οργανωμένη αμφισβήτηση της παραμονής του στην ηγεσία έως την Άνοιξη του 2016, από στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνει μπροστά και θέτει ως χρόνο των εκλογών την 30η Αυγούστου.
 
Παράλληλα, υπέρμαχος της άμεσης εκλογής εμφανίζεται σε συνομιλητές του και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς που επιμένει ότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος και δεν του δόθηκε εξουσιοδότηση να παραμείνει ως την Άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2016.
 
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr o πρώην Πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής είναι της άποψης πως πρέπει να υπάρξει ηρεμία και να μην μπει σε αυτή την φάση το κόμμα σε μια εσωστρεφή και επιζήμια διαδικασία εκλογής αρχηγού.
 
Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να εισηγηθεί την Πέμπττη στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος να στηθούν κάλπες την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, αν και στο παρασκήνιο υπάρχει ισχυρή αντίδραση από τους «καραμανλικούς» βουλευτές και τα στελέχη που έχουν ξεσηκωθεί.
 
«Εάν αυτοί δεν θέλουν μια, εγώ δεν θέλω δέκα» φέρεται να λέει σε πολιτικούς του φίλους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και απόψε το βράδυ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προααπαιτούμενα κλείνει ο κύκλος του, εκτός και εάν την Παρασκευή στην Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει υπάρξει άλλη απόφαση.
 
Στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη κίνηση βουλευτών και στελεχών για να αποτραπεί η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ και ήδη έχουν ξεκινήσει και οι μαζώξεις των βουλευτών, ενώ άλλα μέλη της Κ.Ο. όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επιτίθενται με σφοδρότητα στους Μ. Βορίδη, Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου