Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι πρώτες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία

Η κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για μια συμφωνία με τους δανειστές εντός 48 ωρών είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, μέσω των στελεχών της. 
«Περιμένω ο πρωθυπουργός  να πραγματοποιήσει την
υπόσχεση για συμφωνία μέσα σε 48 ώρες» δήλωσε ο Ευάγγελος Μαϊμαράκης και πρόσθεσε ότι θα περιμένει αν δει τα τελικά αποτελέσματα για να τα κρίνει μαζί με το ποσοστό της αποχής το οποίο εκτίμησε ότι θα είναι μεγάλο. Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει αμέσως μια συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί σε μια τραγωδία με ευθύνη κυβέρνησης Εκτίμησε επίσης ότι η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας να 'ρθει πολύ καιρό μετά τη συμφωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: θεωρεί ότι το αποτέλεσμα δεν διαφαίνεται συντριπτικό καθώς δεν φαίνεται να ξεπερνά το 60 65%. Προσθεσε και αυτός ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη τη δέσμευσή της για συμφωνία εντός 48 ωρών και σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραπεζών είπε σε δραματικούς τόνους ότι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν στείλει αύριο χαρτονομίσματα με αεροπλάνα, τότε τα ΑΤΜ θα είναι άδεια. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ είναι ανοικτοή στο ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. 
Την ευχή ο Άλ. Τσίπρας να μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του  και να φέρει σε 48 ώρες συμφωνία διατυπώνει ο Κ. Χατζηδάκης και σημειώνει πως  η Ελλάδα πάνω απ όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου