Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τι δείχνουν τα γκάλοπ για τη μεγάλη μάχη της Κυριακής

Στο απόλυτο ντέρμπι κορυφής εξελίσσεται το δημοψήφισμα της Κυριακής, με έντονα όμως ανοδικό ρεύμα υπέρ του «Ναι», μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις τραγικές εικόνες των συνταξιούχων έξω από τα ΑΤΜs των τραπεζών.

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε είναι ηέντονα ανοδική τάση υπέρ του «Ναι» που καταγράφουν όλες οι μετρήσεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο τις μετρήσεις με διαφορά υπέρ του «Όχι» πάνω από 20 μονάδες, την Τρίτη μετά το κλείσιμο των τραπεζών η ψαλίδα έπεσε στις 7 με 9 μονάδες, χθες Τετάρτη η διαφορά έφτασε στις 2 μονάδες και σήμερα Πέμπτη το «Ναι» πήρε κεφάλι με οριακό προβάδισμα.
Σε μέτρηση άλλης εταιρείας, ενώ το περασμένο Σάββατο η διαφορά υπέρ του «Όχι» ήταν στις 12 μονάδες, ήδη από χθες Τετάρτη καταγράφεται οριακό προβάδισμα του «Ναι».
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τάσεις του εκλογικού σώματος με τη ρευστότητα αυτή τη στιγμή να είναι μεγάλη και κάθε έκτακτο γεγονός μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς την ώρα μάλιστα που στην κυριολεξία οι προβολείς της δημοσιότητας ολόκληρου του πλανήτη είναι στραμμένοι στη χώρα μας.
Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε είναι η έντονα ανοδική τάση υπέρ του «Ναι» που καταγράφουν όλες οι μετρήσεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών την περασμένη Δευτέρα.
Ενδεικτική είναι η χθεσινή δημοσκόπηση της ProRata που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών όπου φαίνεται καθαρά η διαφορά στο προβάδισμα του «Όχι» πριν και μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Συγκεκριμένα πριν την τραπεζική αργία η ψαλίδα της διαφοράς ήταν 27 μονάδες (57 με 30%) ενώ αμέσως μετά η διαφορά έπεσε στις 9 μονάδες (46 με 37%).
 thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου