Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τι ειπε η Φώφη Γεννηματά στους βουλευτές της για την ψηφοφορία της συμφωνίας που φέρνει η κυβέρνηση

Στην ομιλια της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά σημείωσε τα εξης μιλώντας προς τους βουλευτες της ενόψει της ψηφοφορίας της βουλής για τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση :
Έχουμε αποφασίσει στο Συνέδριο και σε όλες τις διαδικασίες ότι η δική μας απόφαση είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η
παραμονή στο ευρώ και την ευρωζώνη και για εμάς αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μέσα σε αυτή τη λογική, έχουμε στηρίξει την προσπάθεια της χώρας, την προσπάθεια να αρχίσει η διαπραγμάτευση ξανά, να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
Εμείς δεν στηρίζουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν δίνουμε λευκή επιταγή, τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Εμείς στηρίζουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Υπάρχει εθνική γραμμή που εμείς χαράξαμε πρώτοι το 2010. Όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν την ίδια εθνική γραμμή και τον προσανατολισμό. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα σπάσουμε την εθνική γραμμή.
Δεν δίνουμε άλλοθι στον κ. Τσίπρα για να οδηγήσει γρηγορότερα τη χώρα σε εκλογές, εκλογές που αυτή τη στιγμή είναι καταστροφή για τη χώρα. Δεν μπορούμε να δώσουμε το άλλοθι στον κ. Τσίπρα να λέει ότι παράλληλα με την εσωκομματική αντιπολίτευση έχω και την αντιπολίτευση που μου τραβάει το χαλί και «δεν μπορώ να προχωρήσω».
Η δική μας πολιτική είναι πολιτική αρχών και όχι τυχοδιωκτισμού και τακτικισμού.
Ζητάμε να δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας σε συγκεκριμένες πολιτικές εγγυήσεις.
Θα επαναφέρουμε αύριο τον οδικό χάρτη που έχουμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό για να δεσμευτεί στα επόμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα, τις ενέργειες και τις επιλογές διότι αλλιώς εξανεμίζεται όλη αυτή η προσπάθεια, αν δεν είναι ορατό και καθαρό το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα αποδράσει με πρόωρες εκλογές. Αντίθετα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι θα αξιοποιήσει την εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα να ορθοποδήσει.
Συγκεκριμένα ζητάμε δέσμευση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και το πολιτικό σύστημα και τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των ιδιαίτερα δυσμενών όρων που εμπεριέχει αυτό το μνημόνιο. Έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Είναι ανάγκη τέλος, να ζητήσει για τα ψέματα και την παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου