Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τα φρέσκα πρόσωπα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Για το ΠΑΣΟΚ οι επερχόμενες εκλογές είναι μάχης ζωής και θανάτου. Το Κίνημα ή θα μπει ξανά δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι ή θα πιεστεί ακόμη περισσότερο στο περιθώριο. Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά, ως νέα αρχηγός έχει επενδύσει πολλά στην ανανέωση του κόμματος. Τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι απλά
ενδεικτικά, καθώς ο βαθμός ανανέωσης είναι μεγάλος σε όλους τους νομούς.
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ –
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Β ΑΘΗΝΩΝ
Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1978. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2000). Είναι επίσης φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το 2005 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Εθνικής και Ευρωπαϊκής διοίκησης του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θέση την οποία διατήρησε έως το 2013. Είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής στην ιστορία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ –
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ
Γεννήθηκε στη Χίο το 1979. Γιος του καπετάν Δημοσθένη και της Μαρκέλλας Τριαντάφυλλου από την Καλαμωτή. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Πολιτικής στο Πολιτικό Τμήμα, της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Νέας γενιάς, θεσμικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκές συναντήσεις, συνέδρια και συσκέψεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Νέα Γενιά.
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Γεννήθηκε το 1977. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική (London School of Economics and Political Science) και στο Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol). Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012. Υπήρξε από τους βουλευτές με το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών και ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη και έχουν τρεις κόρες.
ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ –
Υποψήφια βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Δράμας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (MSc – Ανάλυση, Σχεδιασμός και Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Executive MBA – Διοίκηση Επιχειρήσεων). Εργάστηκε ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμων στον ιδιωτικό τομέα (1991-95), τραπεζικό στέλεχος (Alpha Bank, 1995-99), και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας σε θέματα τεχνολογιών αιχμής, επικοινωνιών και πληροφορικής (1999- 2000). Στις εθνικές εκλογές του 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής Δράμας – η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό στην ιστορία του νομού. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης τριών ετών.
Πάνας Αποστόλης –
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο Απόστολος Πάνας γεννήθηκε στη Ν. Καλλικράτεια το 1979 και μένει μόνιμα στη Δήμο Νέας Προποντίδας. Είναι απόφοιτος τουΤμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία. Το 2003 ως μέλος Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας (ΚΕ.ΔΗ.ΝΟ.ΣΥ.ΝΕ.) ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Συμβουλίων Νεολαίας όλης της Ελλάδας. Το 2005 ορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής σύστασης των Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας και Συντονιστής Τομέα Παιδείας στην Εθνική Επιτροπή Έμπνευσης και Διαλόγου για τη Νέα Γενιά. Κατά τα έτη 2010-2014 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδική Το 2012 και το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική όπου κατέλαβε τη 2η θέση.
ΠΑΠΑΖΩΗ ΝΑΝΣΥ –
Υποψήφια βουλευτής Αχαιας
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο North London University της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση και Διαχείριση Κατασκευών στο Kingston University. Από το 2004 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο με δραστηριότητα σε μελέτες ιδιωτικών έργων και έχει αναλάβει πολύ σημαντικές δουλειές σε χώρους εστίασης και ιδιωτικές κατοικίες. Για μεγάλο διάστημα (2006-2011) δίδαξε αρχιτεκτονικό και οικοδομικό σχέδιο στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων στο ΤΕΙ Πειραιά. Μιλάει τρεις γλώσσες και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα ως external student στο ΑΑ (Αrchitectural Association) του Λονδίνου. Είναι στο ΠΑΣΟΚ από το 1992 σταθερά, αταλάντευτα, αμετακίνητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Καλοπήτας Βάιος –
Υποψήφιος Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ Δωδεκανήσου
Ο Βάιος Καλοπήτας γεννήθηκε στη Ρόδο το 1984 είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος της πολυτεχνικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τεχνικό μελετητικό γραφείο που διατηρεί και εδρεύει στη Ρόδο. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης -σύμβουλος μηχανικός σε αναπτυξιακά έργα και ως Εκπαιδευτής Περιβαλλοντικής Αγωγής . -Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τον Ιούνιο του 2015. -Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Δωδ/σου από τον Απρίλιο 2014 Στις Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Νομό Δωδεκανήσου.
ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΚΗ –
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Η Χαριτίνη Καρακωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Otto-Suhr Institut für Politikwissenschaft του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων φιλοσοφίας από τη Σορβόννη και κοινωνιολογίας από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στην οποία είναι και υποψήφια διδάκτωρ. Η έρευνά της αφορά τη θεσμοποίηση καινούριων γιορτών στην Ευρώπη από το 1980 και μετά. Έχει διδάξει ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Reims και κοινωνιολογία στην Ανώτατη Σχολή Βιομηχανικού Σχεδιασμού Strate Collège στη Sèvres. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 διεξήγαγε πρωτότυπα ερευνητικά σεμινάρια στην EHESS. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα Νέα και το περιοδικό The Βooks’ Journal.
Λυκουριώτη Μαρία –
Υποψήφια βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ Α Θεσσαλονίκης
Μαρία Λυκουριώτη, 25 ετών, δικηγόρος και υποψήφια διδάκτορας της νομικής σχολής του ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού στη διαιτησία ενώ ολοκληρώνει ήδη δεύτερο μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ . Από το 2010 είναι εκλεγμένη σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών και από το 2014 αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα φοιτητικά της χρόνια διετέλεσε μέλος του γραφείου σχολής ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ και μέλος του γραφείου πόλης ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και τύπου. Είναι μουσικός και ήδη στο δίπλωμα της σύνθεσης κλασικής μουσικής.
Λουφόπουλος Δήμητριος – Χρήστος –
Υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας
Είναι 27 ετών. Είναι Γεωπόνος και ασκεί το Αγροτικό επάγγελμα. Εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας στις εκλογές του 1014. Από τα φοιτητικά του χρόνια μέλος της γραμματείας της Π.Α.Σ.Π Ορεστιάδας και εκπρόσωπός της στα όργανα συνδιοίκησης του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. Συμμετέχω στο Δ.Σ της Εταιρίας Κοινωνίκης Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσάλιας. Μέλος πολιτίστικων και αθλητικών συλλόγων.Συμμετέχω σαν ενεργό μέλλος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ (Παννελήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας).Πανελληνιονίκης στο KYOKUSHIN καράτε και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Είναι η δεύτερη συμμέτοχη του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Μαγνησία.
Ποταμίτης Δημήτρης –
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου
Ο Δημήτρης Ποταμίτης του Διονυσίου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, στις 15.1.1980. Κατάγεται από το Καταστάρι Ζακύνθου. Είναι Δικηγόρος Ζακύνθου από τον Φεβρουάριο του έτους 2004, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Φεβρουάριο του 2011 εκλέγεται ανελλιπώς μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι τακτικός συνεργάτης του νομικού περιοδικού «Εφαρμογές Αστικού & Αστικού Δικονομικού Δικαίου». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων από τον Ιούνιο του 2012.
Σαγρή Αλεξάνδρα –
Υποψήφια βουλευτής Β Αθηνών
Η Αλεξάνδρα Σαγρή, είναι 30 χρονών και είναι δασκάλα στο επάγγελμα. Εργάζεται σε δημόσια δημοτικά σχολεία τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών στις Επιστήμες της Αγωγής, στην κατεύθυνση της «Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθησης», ενώ έχει ανακηρυχθεί υποψήφια Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών σε θέμα που αφορά την εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κατέχει εξειδίκευση και στις μαθησιακές δυσκολίες. Είναι αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής καθώς και εκλεγμένη αντιπρόσωπος σε Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τέλος έχει υπάρξει αντιπρόεδρος και Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Μοναστηρακιωτών Αγράφων Ευρυτανίας, τόπος καταγωγής της .

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου