Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Xρόνης Μακρίδης : Να δημιουργήσει μιά νέα συλλογικότητα

Το αποτέλεσμα των εκλογών απέδειξε,κατά την γνώμη μου, ότι κατά τις εκλογικές διαδικασίες στην πατρίδα μας,το συναίσθημα κυριαρχεί των επιχειρημάτων και των αποτελεσμάτων.Ότι η ηθική της εικόνας,όπως και αν την αντιλαμβάνεται ο καθένας,κυριαρχεί της λογικής.Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον κ.Τσίπρα σε αυτή την συγκυρία ως τον πρωθυπουργό που αγωνίσθηκε.Επιβράβευσαν προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα.Του δώσανε μιά δεύτερη ευκαιρία προεξοφλώντας ως ένα βαθμό το βάρος των μέτρων που θα ακολουθήσουν,μη έχοντας άλλη έτοιμη εναλλακτική κυβερνησιμότητας και έχοντας να συγκρίνουν μεταξύ του κ.Τσίπρα και του κ. Μειμαράκη.
Ακόμη ο κ.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι είναι με το Ευρώ κάνοντας ο ίδιος την ρήξη με τους δογματικούς δραχμιστές του κόμματός του δείχνοντας πυγμή και αποφασιστικότητα προσδίδοντας έτσι και σύγχρονα ηγετικά χαρακτηριστικά στην εικόνα του.

Ακόμη οι πολίτες που απογοητεύθηκαν και από την οκτάμηνη διακυβέρνησή του επέλεξαν την αποχή από την ταύτιση με παλαιότερους σχηματισμούς ή τη διαμαρτυρία με στήριξη σε κόμματα με χαρακτηριστικά όπως αυτά του κ.Λεβέντη.

Ενώ όμως ο λαός του έδωσε εντολή προοδευτικής διακυβέρνησης ο κ.Τσίπρας εμπιστεύθηκε τον ακροδεξιό ''υπέρβαρο"κ.Καμμένο ως συνεταίρο σε μιά "παρά φύσιν"συνεργασία στη βάση του πάρε μιά δυό υπουργικές καρέκλες και μη μας ενοχλείς στην διακυβέρνηση.Με αυτή του την κίνηση αλλά και τις αποδεδειγμένα ψευδείς περί πρότασης συνεργασίας με την Δημ.Συμπαράταξη διαρροές του, απέδειξε ότι δεν αντέχει προγραμματικές συμφωνίες αλλά και έβγαλε από το δίλημμα την Δημ.Συμπαράταξη που μετά και την θετική-χωρίς πανηγυρισμούς-αποτίμηση του αποτελέσματος έχει μιά ευκαιρία.

Να δημιουργήσει μιά νέα συλλογικότητα.Να ανασυνταχθεί εκ βάθρων και να προχωρήσει γρήγορα σε παραγωγή πολιτικών θέσεων έτσι ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική σύγχρονη προοδευτική,αναπτυξιακή,μεταρρυθμιστική πρόταση.
Υποχρέωση πλέον είναι για να γίνει αυτό να τελειώνουμε με τον κατακερματισμό του χώρου της κεντροαριστεράς.Η συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις πολιτών έδωσε δυναμική ,ηθική υπόσταση και πλεονέκτημα στο εγχείρημα.

Η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί.Χωρίς αλλαζονεία να συνεχισθεί το κάλεσμα σε προοδευτικούς και ριζοσπάστες κεντρώους,σοσιαδημοκράτεςκαι σοσιαλιστές,μεταρρυθμιστές,σε προσωπικότητες που πιστεύουν σε αυτές τις απόψεις.Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε σε νέα οργανωτική βάση,τη νέα συλλογικότητα.

Με καθαρό και σταθερό, σύγχρονο προοδευτικό πολιτικό λόγο.Χωρίς αμφιθυμίες.Με στράτευση στον κοινό σκοπό.Χωρίς κάποιοι να είναι και εντός και εκτός.Χωρίς βεντετισμούς και ελιτισμούς.Η ηγεσία της Δημ.Συμπαράταξης και η ίδια η κ.Γεννηματά με το λόγο της και τις πράξεις της απέδειξε ότι το θέλει.Τώρα όμως πρέπει να προχωρήσει αυτό που ξεκίνησε.Με ενότητα,διεύρυνση και ανανέωση με άφθαρτα πρόσωπα.

Άμεσα να δημιουργηθούν επιτροπές πρωτοβουλίας σε κάθε γεωγραφικό και θεματικό πεδίο.Άμεσα να συγκροτηθούν τομείς παραγωγής πολιτικών.Να φθάσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα σε πολιτικό συνέδριο ώστε να αποκτήσουμε σύγχρονα δημοκρατικά οργανωτικά χαρακτηριστικά και ενιαίο πολιτικό υποκείμενο με ενιαίο λόγο στις βασικές θέσεις και κατευθύνσεις.

Τώρα μπορούμε με ενεργό διάλογο με τους παραγωγούς,τους δημιουργούς,τους νέους, χωρίς γραφειοκρατικούς περιορισμούς,με σύνεση,συνέπεια και αξιοπιστία να "κτίσουμε" το εναλλακτικό σχέδιο  για το προοδευτικό και δημοκρατικό μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου