Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΌ ΒΡΑΔΥ

Γυρίζοντας στο σπίτι λίγο πριν τα μεσάνυχτα , με την Φθινοπωρινή βροχή να πέφτει νωχελικα στην πόλη ,άκουγα στο ραδιόφωνο τον Δραγασακη, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ,να μιλάει στην βουλή, παρουσιαζοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση ,που συμφώνησε η κυβέρνηση του Συριζα με τους εταίρους και δανειστές.
Ήταν σίγουρος και αρκετά πειστικός, ήταν όμως σαν να άκουγα τους
προκατόχους του. 
Τον Παπακωσταντινου το 2010, όταν παρουσιαζε τον οδικό χάρτη του πρώτου μνημονίου.
Τον Βενιζέλο, τον Νοέμβρη του 2011, όταν παρουσίαζε τον οδικό χάρτη του δεύτερου μνημονίου.
Τον Στουρναρα, όταν παρουσίαζε τον αναθεωρημένο οδικό χάρτη του δεύτερου μνημονίου, μετά τις εκλογές του 2012.

Όλοι τους επίσης είχαν κοινή αφετηρία, τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της ΕΛΣΤΑΤ, του Νοέμβρη του 2010, που τόσο λοιδωρησαν και τόσες θεωρίες συνωμοσίας έφτιαξαν, χωρίς αιδώ , χωρίς συγνώμη.
Μελαγχολησα ,γιατί σκέφτηκα ότι, όσο θεμιτή και αν είναι η φιλοδοξία των πολιτικών και των κομμάτων να κατακτήσουν την εξουσία, δεν δικαιολογούν , τόσο πόνο και τόσες θυσίες των πολιτών, για την ικανοποίησή τους .
Μπορεί εμείς, το ΠΑΣΟΚ, να μην ειμασταν προετοιμασμενοι το 2009, να αντιμετωπισουμε την καθολική κρίση, που μας κληροδοτουσε η Μεταπολιτευση, η καλύτερη περίοδος της χώρας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.
Μπορεί να μην δείξαμε την συνοχή ,την κομματική αλληλεγγύη και την αποτελεσματικοτητα που απαιτούνταν.
Δεν αρνηθηκαμε όμως να αναλάβουμε τις ευθύνες,συλλογικές και ατομικές, για να μην καταρρεύσει η χώρα μέσα σε λίγες ημέρες, ξέροντας οι περισσότεροι ,οτι υποθηκευουμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και το προσωπικό μας.
Ελπίζω, αν και έχω πολλές επιφυλάξεις, να είναι ο τελευταίος οδικός χάρτης ,το τελευταιο μνημόνιο και οι τελευταίες θυσίες των πολιτών.

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι τολμούν και κάνουν αυτοκριτικοί, να δούμε πότε ο κόσμος θα αντιλειφθεί και την ασχετοσύνη των κυβερνώντων σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή