Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Tου Χρόνη Μακρίδη : H Δημ.Συμπαράταξη να γίνει άμεσα ένα πολιτικό εργαστήρι ιδεών και απόψεων

Έχουμε συνηθίσει πλέον,ακούγοντάς τες συνέχεια,λέξεις όπως μεταρρυθμίσεις,θεσμικές αλλαγές,κτύπημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,παθογένειες κλπ.Λέξεις που όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν καθημερινά.Όμως τώρα που τα ψέμματα τελειώσανε(;) και είμαστε στο και πέντε όλοι θα κριθούν από τα περιεχόμενα και όχι από τους τίτλους.Ο κ.Τσίπρας αναβαπτισμένος από την εκλογική διαδικασία,ανακουφισμένος από την ενοχλητική αριστερή πλατφόρμα και εγκλωβισμένος πλέον από την υπογραφή του δεν έχει άλλο δρόμο από την πιστή εφαρμογή και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα του 3ου μνημονίου που αυτός με την διαπραγματευσή του έφερε,προκειμένου να του μείνει χρόνος για βελτιώσεις που θα "πουλήσει" ως κατακτήσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χρειάζονται χρόνο γιά να δημιουργήσουν αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις που θα αποτελούν λύσεις.

Η Ν.Δ. έχει εισέλθει σε διαδικασίες επιλογής ηγεσίας που πολλοί πλέον αμφισβητούν αν θα λειτουργήσει ενωτικά ή θα επισπεύσει την δυναμική φυγόκεντρων τάσεων.

Το Ποτάμι σε κρίση στρατηγικής ανάμεσα σε τάσεις νεοφιλελευθερισμού και δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας.Η νεοεισελθείσα στη βουλή Ένωση Κεντρώων θα πρέπει τώρα να μετουσιώσει σε θέσεις την απόρριψη του συστημικού που πρότεινε.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδισμένη από την εκλογική διαδικασία πήρε ανάσα,με ζητούμενο πλέον να αφουγκρασθεί το θετικό μήνυμα και να το μετουσιώσει σε προοπτική.

Πως όμως;

Κατά την γνώμη μου, κατανοώντας ότι πρέπει να συνεχίσει πιό έντονα την προσπάθεια ενοποίησης του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.

Χωρίς αλαζονεία και ελιτισμό.Χωρίς εγωισμούς και αυταρέσκειες.Με οργανωτικά χαρακτηριστικά που θα συνθέτουν και δεν θα απορροφούν.Με πολιτική και οργανωτική ανασύνθεση, με ικανά, άφθαρτα πρόσωπα που θα προάγουν την συλλογική λειτουργία τονίζοντας τα ιδεολογικά αξιακά χαρακτηριστικά της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας,των δημοκρατών και των σοσιαλιστών.Δίνοντας σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που θα λειτουργήσει ως η ενεργός συγκολητική ουσία των δημοκρατικών πολιτών.

Ακόμη πρέπει να δώσει πειστική απάντηση στο ερώτημα των πολιτών.Εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε αν είσασταν στη θέση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;Γιατί εσείς και όχι αυτοί;Η απάντηση πρέπει να δίνει κατευθύνσεις και λύσεις.Γιά να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει δημοκρατική διαδικασία και λειτουργία,επεξεργασίες και σύνθεση απόψεων.

Ενεργός συμμετοχή των μελών,των φίλων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών με τους επιστήμονες,τους νέους,τους εργαζόμενους,τους παραγωγούς και τους δημιουργούς μπροστά.

Χρειάζεται δηλαδή η Δημ.Συμπαράταξη να γίνει άμεσα ένα πολιτικό εργαστήρι ιδεών και απόψεων που θα καταλήξει σε συγκεκριμμένες θέσεις, που θα φέρνουν στο προσκήνιο εφικτές λύσεις με προοδευτικό πρόσημο μακριά από βερμπαλισμούς και λαικισμούς.Με στόχευση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την πραγματική οικονομία.Την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αναδιανομή προς όφελος αυτών που το έχουν ανάγκη και των εργαζομένων.Με αρχές όπως η ισονομία,η ισοτιμία και η διαφάνεια που πρέπει να υπηρετούνται με συνέπεια και αξιοπιστία.

Γι'αυτό είναι η ώρα της συμμετοχής.Της νέας αρχής.Η Δημ.Παράταξη έχει αποδείξει ότι είναι η εμπροσθοβαρής δύναμη της χώρας.Έχει υποχρέωση να προετοιμασθεί ώστε να εκπληρώσει πάλι την αποστολή της και να δικαιολογήσει τον λόγο της ύπαρξής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου