Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Γιάννης Μαγκριώτης: Το ΠΑΣΟΚ να μην αναζητά απλώς την επιβίωσή του

Το ΠΑΣΟΚ αντί να αναζητά απλώς την επιβίωσή του πρέπει να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επισήμανε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.
Όπως εξήγησε ο κ. Μαγκιρώτης μιλώντας στο Πρακτορείο fm, το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα του ευρύτερου
προοδευτικού χώρου πρέπει να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση και στην ανασύνθεση του λεγόμενου μεταρρυθμιστικού κέντρου και της νέας σοσιαλδημοκρατίας για να μπορέσουν -όπως είπε- αυτές οι δυνάμεις να διατυπώσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, ένα νέο κόμμα.
"Και οι πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το σχέδιο - αυτό το νέο κόμμα και να μην αναζητούν απλώς την επιβίωσή τους και την παρουσία τους στη Βουλή συντηρώντας μικρά προσωπικά ή συλλογικά κεκτημένα. Αυτό πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ" είπε ο κ. Μαγκριώτης και έκανε γνωστό ότι στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες πολλών στελεχών.
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να προχωρήσουν με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι οι πολίτες θα απογοητευθούν από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις.
"Είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις, είτε με τη δεδηλωμένη είτε με κοινωνικές κινητοποιήσεις, οι οποίες μπορεί να φέρουν και εκλογές μέχρι το καλοκαίρι" υποστήριξε.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου