Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το νέο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία

Αγωνία επικρατεί στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του (όπως ο Κώστας Σημίτης) και πως το κόμμα πρέπει να μετεξελιχθεί.
Σε μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι αρνητική και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη
Γεννηματά η οποία προσπαθεί να προωθήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία μπορεί να προχωρήσει σε έναν νέο πολιτικό σχηματισμό κάνοντας «άνοιγμα» για διάλογο σε κινήσεις του χώρου. Παράλληλα όμως υπάρχουν και άλλες διαδικασίες που δρομολογούνται , όπως για παράδειγμα στο Ποτάμι.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να είναι ο κυρίαρχος στο κόμμα του, ωστόσο υπάρχουν στελέχη που του ζητούν να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος και να έχει πιο συγκεκριμένες προτάσεις. Ο πρόεδρος του Ποταμιού θα βρεθεί υπό πίεση γιατί μέλη του κόμματος μπορεί να μην βλέπουν με καλό μάτι την πρόσκληση που γίνεται από τοΠΑΣΟΚ σε διάλογο, αλλά δεν αποκλείουν τη δημιουργία νέου κόμματος με τη συμμετοχή τους.
Στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους δεν αποκλείουν την αποχώρηση από το Ποτάμι , αν επιτέλους όπως λένε δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα που θα εκφράσει όλα εκείνα τα στελέχη που νιώθουν πως δεν ανήκουν στους παρόντες πολιτικούς σχηματισμούς. Κρίσιμο ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες θα παίξει η έκβαση στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν αρκετοί και από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι που υπό προϋποθέσεις θα έβλεπαν τους εαυτούς τους στη Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και εκείνος βεβαίως αλλάξει κάποιες από τις σκληρές θέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου