Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

«Φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγγνώμη στον Σημίτη

Φωτιές άναψε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του βουλευτή του Νάσου Αθανασίου πως το κόμμα θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις συγκεντρώσεις κατά της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον
τότε υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.
«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε επί λέξει ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Κατά τα φαινόμενα η φουρτούνα που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο μεγάλη, που ανάγκασε το Μέγαρο Μαξίμου να αποδοκιμάσει τον Νάσο Αθανασίου μέσω διαρροών κυβερνητικών κύκλων.
«Υπάρχει διαφορά στην προσπάθεια Σημίτη για το ασφαλιστικό και σε αυτή που κάνει η κυβέρνηση», υποστήριξαν  κυβερνητικοί κύκλοι. «Ο τότε πρωθυπουργός ήθελε να περιορίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε φάση ανάπτυξης ενώ η κυβέρνηση τώρα λέει ότι προσπαθεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματα σε φάση ύφεσης», συμπλήρωναν, υπενθυμίζοντας και την επιλογή της κυβέρνησης Σημίτη να επενδυθούν στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου