Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΠΝΕΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το υπουργείο Υγείας για την επιλογή των νέων διοικήσεων τουΕΣΥ, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους
Αμέσως μετά, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα αναλάβει να ελέγξει τις υποψηφιότητες, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση μέσω προσωπικής συνέντευξης και κατάρτιση λίστας

υποψηφίων.
Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αποφασίσει ποια πρόσωπα τελικά θα αναλάβουν το «τιμόνι» του ΕΣΥ. Χθες πάντως, μία μέρα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, οι αιτήσεις των υποψηφίων κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα. Ενδεικτικά στην 1η υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, έως χθες το μεσημέρι οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ανήλθαν σε 213.
Αύξηση
Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν, ωστόσο, ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού αυτού, αφού μόλις σε μία μέρα ο αριθμός των αιτήσεων παρουσίασε αύξηση 67% (από 127 αιτήσεις την περασμένη Παρασκευή σε 213 χθες το μεσημέρι). Στη 2η υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων με 32 νοσοκομεία, αντίστοιχα είχαν υποβληθεί 90 αιτήσεις για τις θέσεις του διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες πέντε υγειονομικές περιφέρειες.
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα συνεκτιμηθούν και προσόντα όπως «προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης». Στα... προαιρετικά προσόντα περιλαμβάνεται και το κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου