Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Βενιζέλος: Κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα νησί-φυλακή

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τους φόβους του να γίνει η Ελλάδα ένας χώρος αναγκαστικής φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο να γίνει ένα νησί- φυλακή χωρίς τις δυνατότητες που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 είπε ότι τους τελευταίους
14 μήνες έγιναν πολλά λάθη και είμαστε ο παρειάς της Ε.Ε. και ότι έχει αποδυναμωθεί η εθνική μας ισχύ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθη στο προσφυγικό και τόνισε χαρακτηριστικά:
Κινδυνεύουμε να μην μπορούμε να ελέγξουμε τα θαλάσσια σύνορα μας και απειλούνται να κλείσουν και τα βόρεια σύνορά μας, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην κρίση,  είπε ότι δεν είναι μόνο ελληνική και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, να πείσει τα κράτη μέλη.
«Έχουμε πολύ μεγάλη σύγκρουση στον διακυβερνητικό και στον κοινοτικό χαρακτήρα της Ευρώπης.Τα κράτη μέλη διεκδικούν το καθένα για τον εαυτό του την κυριαρχία του και την αρμοδιότητα του. Δεν αποδέχονται λύσεις κοινοτικού χαρακτήρα. Ουγγαρία, Αυστρία, Τσεχία σε συνδυασμό με μη κράτη μέλη λένε ότι πρέπει να προστατεύουν τα δικά τους σύνορα. Έχουμε μια σύγκρουση κράτους και Ε.Ε που είναι πολύ σοβαρή. Είναι λοιπόν διεθνές ζήτημα :Θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πείσει την Ε.Ε να δεχτεί αυτή τη διεθνοποίηση του προβλήματος», πρόσθεσε.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το ίδιο το συμβούλιο ασφαλείας πρέπει να λύσει τα προβλήματα. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ως μόνη καταφυγή την Ευρώπη. Προέρχονται από χώρες όπως την Ασία, την Αφρική.Υπάρχουν χώρες της ευρύτερης περιοχής που μπορούν είτε να παίξουν ρόλο φιλοξενίας και υποδοχής, είτε να βοηθήσουν με τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν.
Η διεθνής κοινότητα τα ξέρει αυτά. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα διεθνώς.
Πρέπει ν αποτρέψεις το θαλάσσιο ταξίδι που είναι επικίνδυνο για αυτούς που είναι θύματα του δουλεμπορίου, παιδιά και από την άλλη προστατεύεις την επικράτεια σου.Αυτό θα γίνει με τη στεγανοποίηση των τουρκικών ακτών. είτε με τα πλωτά χοτ σποτς που έπρεπε να είναι εγκατεστημένα στην τουρκική ακτή με σημαία υπάτης αρμοστείας του ΟΗΕ ώστε να γίνει ο διαχωρισμός αυτών και η κατανομή.
Σε χερσαία διαδρομή να υπάρχει ένα χοτ σποτ και από κει με ελεγχόμενους συρμούς από τη Φρόντεξ. Αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πάψει να είναι ο απολογούμενος και το μαύρο πρόβατο, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου