Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σίμος Δανιηλίδης : 3.500 μαθητές του δήμου μέχρι σήμερα στις αίθουσες του ΚΘΒΕ!

 Με ενθουσιασμό συνεχίζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στα σχολεία, στο πλαίσιο της σύμπραξης με το ΚΘΒΕ
Εντυπωσιακή συνεχίζεται η ανταπόκριση των μαθητών των 45 σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην πρωτοποριακή δράση που ανέλαβε ο
δήμος, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθούν εντελώς δωρεάν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση της θεατρικής παιδείας και αγωγής στα σχολεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη μέρα υλοποίησης αυτού του νέου θεσμού στις 9 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.500 μαθητές παρακολούθησαν τις παραστάσεις τριών έργων στις σκηνές του ΚΘΒΕ. Τα στοιχεία αποδεικνύουν την ευρύτατη αποδοχή που έχει η πρωτοποριακή σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας. Η μεγάλη ανταπόκριση γίνεται, άλλωστε, εμφανής και μέσα από τις ευχαριστήριες επιστολές που φτάνουν στο δημαρχείο από σχολεία του δήμου.
Η πρωτοποριακή σύμπραξη των δύο φορέων, που καθιστά χιλιάδες μαθητές κοινωνούς της κοσμογονίας του θεάτρου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στη σημερινή παράσταση του έργου «Ο Μαγικός Κήπος» στο Βασιλικό Θέατρο πραγματικά δεν… έπεφτε καρφίτσα.
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης, του ΕΕΕΕΚ ΙΝΑΑ Πεύκων, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, του 3ου Δημοτικού Δχολείου Πεύκων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης κατέκλυσαν τους χώρους του Βασιλικού θεάτρου.
Ενθουσιασμός
Με άκρατο ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι μαθητές έγιναν μέτοχοι της μαγείας του θεάτρου μέσα από μια άρτια και άριστη παράσταση, ενώ αμέσως μετά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν συντελεστές και πρωταγωνιστές της παράστασης να λύνουν τις απορίες τους.
Στον μαγικό αυτό κόσμο τους μαθητές καλωσόρισαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του ΚΘΒΕ, Μαρία Τσιμά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών και εντεταλμένος σε θέματα παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης.
«Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Μελίνα Μερκούρη, είχε πάντα στο μυαλό της την πολιτιστική παιδεία. Ήταν χαρακτηριστική η προτροπή της να φέρουμε τον πολιτισμό στην παιδεία και να πάμε την παιδεία στον πολιτισμό. Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το όραμα, καθιερώσαμε επιτέλους αυτόν τον θεσμό», εξήγησε στους νεαρούς θεατές και στους εκπαιδευτικούς ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, σήμερα υλοποιείται. Ξεπεράσαμε τα εμπόδια και πλέον μπορούμε να κάνουμε λόγο για έναν θεσμό που καθιερώνεται. Τα παιδιά μας μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις υψηλού επιπέδου του ΚΘΒΕ όχι μόνο μέχρι τον Απρίλιο αλλά και από τη νέα θεατρική σεζόν, που ξεκινά τον Σεπτέμβρη. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν, αφού το εισιτήριο για τις παραστάσεις πληρώνει ο δήμος από το δημοτικό ταμείο», εξήγησε ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνολικά 10.731 μαθητές των 45 σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρακολουθήσουν μέχρι τον Απρίλιο τα έργα «Ο Μυστικός Κήπος» στο Βασιλικό Θέατρο, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road» στη Μονή Λαζαριστών και «Η Απολογία του Σωκράτη» στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για να εμπλουτισθεί το πρόγραμμα με νέα έργα που θα ανεβάσει το ΚΘΒΕ την επόμενη θεατρική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου