Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Σε ύφεση φαίνεται να επέστρεψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα 
το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Markit Economics.

Συγκεκριμένα ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα

(Purchasing Managers' Index® –PMI®) –ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– επέστρεψε τον Φεβρουάριο κάτω απ' το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση και υποχώρησε στις 48,4 μονάδες.

Κάτι που σημαίνει πως οι Έλληνες κατασκευαστές κατέγραψαν επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών για πρώτη φορά σε διάστημα τριών μηνών.

Οπως επισημαίνει η Markit στην ανακοίνωση της, oρισμένες εταιρείες ανέφεραν συρρίκνωση της παραγωγής και των εισερχόμενων νέων παραγγελιών, η οποία οδήγησε σε ελαφρά μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Εν τω μεταξύ, οι τιμολογιακές πιέσεις εξακολούθησαν να εξασθενούν, καθώς υποχώρησαν περαιτέρω τόσο το κόστος εισροών όσο και οι μέσες τιμές χρέωσης.
Οι όγκοι παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών αγαθών συρρικνώθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης ήταν σχετικά μέτριος. Μέλη του πάνελ που ανέφεραν μείωση της παραγωγής τη συνέδεσαν με την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα για την οικονομία.

Τα τελευταία στοιχεία υπέδειξαν περαιτέρω υποχώρηση των εισερχόμενων νέων εργασιών και με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών συρρικνώθηκαν. Μέλη του πάνελ απέδωσαν τη μείωση των νέων εργασιών από το εξωτερικό στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στις μεταφορές ως αποτέλεσμα των διαδηλώσεων των αγροτών.

Επιπλέον, οι Έλληνες κατασκευαστές, έχοντας λάβει μικρότερους όγκους νέων εργασιών, επικεντρώθηκαν στην αποπεράτωση των αδιεκπεραίωτων εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου