Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γεννηματά:Δύσκολα θα εφαρμοστεί στη πράξη η συμφωνία

Τις γκρίζες ζώνες σχετικά με το τι θα απογίνουν οι 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα και των μελλοντικών απαιτήσεων της Τουρκίας ανέδειξε η κ. Φώφη Γεννηματά αν και αναγνώρισε ως θετικό την επίτευξη συμφωνίας.  

«Η κυβέρνηση να μας δώσει το χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Οσον αφορά στην επανέναρξη της συζήτησης για την ένταξη της Τουρκίας χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι δεν υπάρχει αναφορά στη συμφωνία για την επανεβαίωση της απόφασης του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ελσίνκι για την επίλυση των συνοριακών διαφορών.

«Η αίσθησή μου είναι πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη η συμφωνία» συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχει γίνει το "κλειδί" η Τουρκία και η Ευρώπη παίζει άμυνα. Το πρόβλημα έχει μετατραπεί σε διμερές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί όπως είπε «θεωρώ ότι μπορεί η Τουρκία να υποχώρησε στις απαιτήσεις αλλά όχι και ότι δεν θα επανέλθει».

Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας «είχα πάντοτε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα ελληνικά λάθη για τις παραλείψεις τους»

Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που του ζητηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά ήταν κατηγορηματική: «δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός. Τη λύση πρέπει να δώσει αυτή η Βουλή με τη συμμετοχή των δύο πρώτων κομμάτων. Αν επιμείνει ο Τσίπρας για εμάς τότε αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου