Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

O Παπαγγελόπουλος,οι "καραμανλικοί" και η στάση του Κυριάκου

o-papaggelopoulosoi-karamanlikoi-kai-i-stasi-tou-kuriakouΈνταση μεταξύ των «καραμανλικών» και της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και της ομάδας των «μητσοτακικών» προκαλεί στο παρασκήνιο η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υιοθετήσει πλήρως την υπόθεση των καταγγελιών της Εισαγγελέως Γεωργίας
Τσατάνη και χθες ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στον απόηχο της καταγγελίας εισαγγελικής λειτουργού για παρεμβάσεις στο έργο της. 

Το κλίμα όμως στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχει βαρύνει πολύ, καθώς ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος και επί δυόμιση χρόνια Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Και αυτό διότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης δεν ήθελε να βρεθεί στη μέση και να αναγκαστεί να υπερασπιστεί τη γραμμή της Ν.Δ. καθώς ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανήκει στα «καραμανλικά» στελέχη, ενώ στην εις βάρος του κριτική πρωτοστατεί ο «σαμαρικός» Χαράλαμπος  Αθανασίου.

Στη σκιά των καταγγελιών της Ν.Δ. που εγείρει συνολικά ζήτημα κυβερνητικής παρέμβασης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η κίνηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βολές σε Παπαγγελόπουλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει τη σύγκρουση, αποφάσισε τελικά να βάλει στη θέση του Βαγγ. Μεϊμαράκη τον συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον Μάκη Βορίδη. Βέβαια, ο ίδιος ο Βαγγ. Μεϊμαράκης διαρρέει ότι η αποστασιοποίηση του δεν σχετίζεται με την επίμαχη υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αλλά με τη διάθεσή του να μην είναι, πλέον, μέλος της εν λόγω επιτροπής.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες το βράδυ στο Μέγκα ήταν πολύ σκληρός έναντι του αναπληρωτή υπουργού και όταν ρωτήθηκε για το καραμανλικό του παρελθόν, είπε: «Κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή και θα κληθεί να απαντήσει και πρέπει να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί αυτές οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές».

Σχετικά με το θέμα του Βαγγ. Μεϊμαράκη διευκρίνισε ότι «ήταν επιθυμία του να αντικατασταθεί», μόνο που οι «καραμανλικοί» λένε άλλα και θεωρούν ότι κακώς η Ν.Δ. στοχοποιεί τον Δ. Παπαγγελόπουλο, θυμίζοντας ότι η Γ. Τσατάνη είχε επιβάλλει τη πολύ μεγάλη εγγύηση των 400.000 ευρώ στον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου