Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δυσφορία Μητσοτάκη για το εκλογικό φιάσκο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη -Εξελέγη πρόεδρος χωρίς κάλπες!

Δυσφορία Μητσοτάκη για το εκλογικό φιάσκο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη -Εξελέγη πρόεδρος χωρίς κάλπες! Δυσφορία και προβληματισμός επικρατεί στο περιβάλλον Μητσοτάκη για όσα συνέβησαν χθες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν στηθεί κάλπες για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.

Το συνέδριο στην ουσία «τινάχτηκε » αφού μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν στηθεί οι κάλπες, που έπρεπε να είναι έτοιμες μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα σύνεδροι να αποχωρούν με τα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη. Η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για οργανωτικά προβλήματα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ωστόσο είναι αμφίβολο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει αποδεκτά.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εκφράζουν σε όλους τους τόνους την απογοήτευσή τους για την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας). Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.
«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.
Ευθύνες από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ
Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σημειώνεται ότι το εκλογικό φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στην έναρξη του οποίου παραβρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς γίνεται μία εβδομάδα πριν το 10ο συνέδριο της Ν.Δ στις 22-24 Απριλίου, στο οποίο θα κομβικές καταστατικές αλλαγές για τη λειτουργία του κόμματος.
Πάντως, διάφορες πλευρές δείχνουν ως «ηθικό αυτουργό» των πρωτοφανών γεγονότων που συνέβησαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, τον Ανδρέα Παπαμίμικο, ο οποίος- όπως επισημαίνουν τορπίλισε τη διαδικασία με στόχο να ελέγξει συνέδρους για την επόμενη ημέρα.
Στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη σχεδιάσει το νέο σύνθημα του Συνεδρίου της, που είναι «Οξυγόνο για την Ελλάδα » και ήδη στα γραφεία της Συγγρού έχει αναρτηθεί σχετικό πανό.
Ευθύνες στον Ανδρέα Παπαμιμίκο
Στο στόχαστρο από την ηγετική ομάδα βρίσκεται ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον οποίο και χρεώνουν πολλοί το φιάσκο, καθώς παρασκηνιακά ενεπλάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Το λάθος της σημερινής ηγεσίας είναι ότι αποδέχθηκε, όπως λένε έμπειρα στελέχη, να ανατεθεί ουσιαστικά η προεδρία της ΟΝΝΕΔ στον Βασίλη Γεωργιάδη, σε μια λογική συμφωνίας με τον Ανδρ. Παπαμιμίκο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Β. Γεωργιάδης δεν εξελέγη, καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος και δεν στήθηκαν κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου