Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

"Παράπλευρες" απώλειες για το Μαξίμου από τη διαπραγμάτευση: Απειλεί με παραίτηση ο Τσακαλώτος

"Παράπλευρες" απώλειες για το Μαξίμου από τη διαπραγμάτευση: Απειλεί με παραίτηση ο Τσακαλώτος - Κεντρική ΕικόναΤη στιγμή που η αξιολόγηση "σέρνεται" εδώ και μήνες και η συμφωνία με τους δανειστές απέχει ακόμα, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ακόμα έναν σοβαρό "πονοκέφαλο".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από Υπουργός
Οικονομικών και επικεφαλής της διαπαγμάτευσης, εφόσον (όπως φαίνεται πως θα συμβεί) η κυβέρνηση συμφωνήσει σε μέτρα που παραβιάζουν τις "κόκκινες" γραμμές που είχε θέσει.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις ανησυχίες του εδώ και μέρες και το ενδεχόμενο της παραίτησης παραμένει στο τραπέζι. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί, επικρατέστερος να τον διαδεχθεί εμφανίζεται ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετέχει στην ελληνική διαπραγμάτευση από την αρχή της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Δεν είναι τυχαίο πως οι ενδοιασμοί Τσακαλώτου έρχονται ταυτόχρονα με την κίνηση των "53+" βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της οποίας είναι και ο Υπουργός, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες επέκριναν την κυβερνητική ηγεσία μεταξύ άλλων και για υπερβολικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου