Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Μετωπική στη Βουλή για το γιαούρτι από σκόνη γάλακτος

metwpiki-sti-bouli-gia-to-giaourti-apo-skoni-galaktosΜε το «καλημέρα» μετωπική σύγκρουση της ΝΔ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Αφορμή υπήρξε η δυνατότητα παρασκευής
γιαουρτιού από σκόνηαντί από ελληνικό νωπό γάλα με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μπει ταφόπλακα» στους Έλληνες παραγωγούς.
Η αντίδραση του υπουργού ο οποίος επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι υπάρχει χρόνος για να συζητήσουμε το ζήτημα, αλλά και η παραδοχή του ότι το θέμα «μας πονά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε» προκάλεσε την οργή των βουλευτών.
«Με εκπλήσσει που είναι τόσο ήσυχος ο υπουργός για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της αγελαδοτροφίας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σφάζονται ζώα και οι παραγωγοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.
Νωρίτερα ο κ. Αποστόλου δεν άφησε περιθώρια μη εφαρμογής της πρόβλεψης.
Αντέτεινε ότι επρόκειτο για μνημονιακή υποχρέωση η οποία ισχύει από το 2013 και εντάσσεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ «Είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Δεν υπάρχει όμως κάτι επείγον να το συζητήσουμε σήμερα» εξήγησε και ενημέρωσε ότι έχει ήδη σταλεί προσχέδιο ΚΥΑ στις Βρυξέλλες και αναμένουμε την απάντηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου