Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δραγασάκης: Νέα μέτρα θα μας δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα

dragasakis-nea-metra-tha-mas-dimiourgisoun-politiko-problimaΣτη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική
Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε, το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είπε επί λέξη: «Εκλεχθήκαμε στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου. Οτιδήποτε άλλο μας δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα». 
Περιγράφοντας τον κυβερνητικό στόχο της διαπραγμάτευσης είπε ότι «Άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση», δεύτερος στόχος, να καλυτερέψει η υπάρχουσα συμφωνία και τρίτος η εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.
Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης «η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» αφού πλην του πολιτικού υπάρχει και ο ουσιαστικός οικονομικός λόγος που είναι, ότι «η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι περιγράφεται».
Τέλος, δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η μακροχρόνια ρύθμιση του χρέους, ώστε να εξαφανιστεί οριστικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ εκτίμησε ότι η ανασυγκρότηση της Δεξιάς παίρνει την μορφή ενός νέου πόλου, ο οποίος όπως είπε «είναι εξαρτώμενος από την διαπλοκή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου