Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Tου Χρ. Δρούζια : Μια "συνεργασία" που δεν… υπήρξε ποτέ

Τέλος στις φήμες που ήθελαν την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται κοντά σε μια συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε η συμμετοχή συνεργάτη της, στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για την νέα Κεντροαριστερά.

Ειδικότερα, στην επιτροπή –αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα- από την πλευρά του Δικτύου για
την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου Πρόεδρος είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, θα συμμετέχει ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, ως εμπειρογνώμονας για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Αυτό για τους γνωρίζοντες ήταν αναμενόμενο καθώς και σε πρόσφατη συνέντευξη της, όπου είχε ρωτηθεί αν θα ήταν πρόθυμη για σύμπλευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε απαντήσει ότι «πέρα από τα δημοσιεύματα υπάρχει και η δράση του καθενός».
«Η δική μου προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συμβάλλω στην ανάδειξη και τη συγκρότηση ενός μεταρρυθμιστικού πόλου, λαϊκού ενδιαφέροντος και απήχησης» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ανήκω από παλιά και όχι όψιμα στο μεταρρυθμιστικό χώρο και προσπάθησα ως μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά και εδώ και τρία χρόνια ως Πρόεδρος του Δικτύου να γίνουν οι ιδέες αυτές πλειοψηφούσες και να επιτευχθούν συναινέσεις».
Σε πρόσφατη συνέντευξη της μάλιστα χαρακτήρισε θετική τη δημιουργία της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου.
Ειδικότερα μιλώντας στο Αθήνα 9,84 σημείωσε ότι «κάθε προσπάθεια είναι θετική. Το βλέπω θετικό ως εγχείρημα,- είπε- αλλά για να είμαι πιο ακριβής, θα είναι θετικό αυτό το εγχείρημα και θα προσφέρει στον τόπο, εάν καταλήξει σε δύο πράγματα. Σε ένα νέο κόμμα, δηλαδή σε έναν νέο φορέα, ο οποίος θα μπορέσει να κλείσει τους κύκλους του παρελθόντος με σεβασμό στο τι έχει γίνει, αλλά να κλείσει το παρελθόν και να ξεκινήσει κάτι».
«Το δεύτερο είναι ένα προγραμματικό πλαίσιο το οποίο ξεκινώντας από την ανάγκη του να μείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, άρα μια οργανωμένη συνεργασία με τους εταίρους, να έχει και τη δική του πρόταση» ανέφερε η κα Διαμαντοπούλου για να προσθέσει στη συνέχεια:
«Νομίζω ότι θα φανεί πολύ γρήγορα από τον τρόπο που θα εξελιχθούν οι διαδικασίες. Πραγματικά θεωρώ ότι είναι ένα εγχείρημα το οποίο έπρεπε να γίνει και είναι θετικό να ξεκινήσει, ελπίζοντας ότι θα καταλήξει σε αυτό που περιμένει η πλειοψηφία. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις, που μπήκαν τα αντίστοιχα ερωτήματα, το 70% των ανθρώπων που ανήκαν σε αυτό τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, απάντησαν ότι θέλουν ένα νέο φορέα».

ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου