Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πούτιν: «Συνεργασία Ρωσίας-Ελλάδας όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς»

putin_pavl708Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Ηρώδου του Αττικού έδωσε έμφαση στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και στις υψηλές προοπτικές που παρουσιάζει η ελληνορωσική συνεργασία στην οικονομία με «πυξίδα» την
κατακόρυφη αύξηση των ρώσων τουριστών στη χώρα μας.
Όπως επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος, «υπάρχουν γνωστά προβλήματα (σ.σ στην ελληνική οικονομία) αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει, αφού κατά το Μάρτιο ο αριθμός των ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523% και οι δύο χώρες πρέπει να προχωρήσουν και σε άλλους τομείς. «Τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους» τόνισε.
«Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς σε οικονομία και σε ζητήματα διεθνούς ασφάλειας… Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα θέματα να τα εξετάσουμε και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία έχουμε εδώ στην Ελλάδα μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές πνευματικές σχέσεις» ανέφερε ακόμη ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ευχαρίστησε την ελληνική πολιτική ηγεσία, την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που υποστήριξαν την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος όπου διαβιούν εδώ και 1.000 χρόνια ρώσοι μοναχοί.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «η επίσκεψη σας στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και όλη Ευρώπη, σε συνδυασμό με την εμβέλεια της μεγάλης χώρας σας, της Ρωσίας.
Νομίζω ότι στο Άγιο Όρος, κοιτίδα της ορθοδοξίας οι σημαντικές άξιες του Χριστιανισμού και ειδικά της Ορθοδοξίας μπορούμε να εμπνεύσουμε τις αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της ειρήνης πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε ακόμη στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και ΕΕ για να δοθεί οριστικά τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία. «Μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο προσφυγικό ζήτημα και το τεράστιο ζήτημα του Iσλαμικού Κράτους που εκφράζει μια νέα αποτρόπαια βαρβαρότητα αφού οι εκφραστές του διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου