Πάρτι στην αγορά χρυσού
Νέα δυναμική αποκτά του ράλι του χρυσού, με τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές και να αυξάνουν τις θέσεις τους στο πολύτιμο μέταλλο. Οι ανησυχίες σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων που ακολουθούν
οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον πλανήτη ευνοούν τις τοποθετήσεις στο παραδοσιακό αυτό επενδυτικό καταφύγιο, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 25% από τον Ιανουάριο.

Οι επενδύσεις σε χρυσό αυξήθηκαν κατά 1.822,3 μετρικούς τόνους, το μεγαλύτερο από το Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, μετά την πτώση τους σε χαμηλό επταετίας τον Ιανουάριο.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι τιμές περιορίστηκαν κατά 1,6% κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ETFs να διογκώνονται κατά 63,2 τόνους ημερησίως.
Ο χρυσός καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των πολύτιμων μετάλλων από την αρχή του έτους, μετά το ασήμι, καθώς υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για αρνητικά επιτόκια στις Κεντρικές Τράπεζες. Σύμφωνα με το World Gold Council η ζήτηση έχει καταγράψει την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ιστορικά, και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Singer, τονίζει ότι το ράλι μόλις αρχίζει.