Κυριακή 29 Μαΐου 2016

"Πόλεμος" για τις off shore των βουλευτών

Κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αντέδρασαν σε δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος”, σύμφωνα με το οποίο στο πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε περιλαμβάνεται ρύθμιση που επιτρέπει σε υπουργούς,
βουλευτές και γενικούς γραμματείς να κατέχουν offshore εταιρείες. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η εν λόγω τροποποίηση του νόμου 2003 ισχύει ακόμα και για χώρες που χαρακτηρίζονται ως φορολογικοί παράδεισοι.
«Ντροπή, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία».
«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προκαλεί την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους.
"Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off- shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε "συνεργάσιμους" φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη.Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.
«Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν και οφ σορ» τόνισε ο Γιάννης Κουτσουκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη σκανδαλώδη διάταξη.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου ερωτηθείς για το δημοσίευμα σημείωσε πως "αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου