Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΌΝΙΜΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συναντησης αντιπροσωπειας της ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, απο τον Γιάννη Μαγκριωτη και Γιωργο Αρβανιτη και της αντιπροσωπειας της διοίκησης του ΕΚΘ, από τον
πρόεδρο Παναγιώτη Τσαραμπουλιδη και τα μελη Παναγιώτη Παγωνη και Τάσο Αραμπατζη.
Η Κεντρική Μακεδονία, χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις, παραγωγική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, τόσο της Περιφέρειας, όσο και της κεντρικης κυβέρνησης.
Το 4ο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ ), ουσιαστικά δεν άφησε αναπτυξιακό απόθεμα, ούτε δημιούργησε ανάσχεση στην ανεργία.
Οι υπηρεσίες της κυβέρνησης και της περιφέρειας, δεν είναι αποτελεσματικες στην καταπολέμηση του παρεμποριου και της μαύρης εργασίας.
Οι αναπτυξιακές υποδομές, μένουν ανοκληρωτες, περιοριζοντας τις προσπάθειες των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, να αξιοποιήσουν τις αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα των γειτονικών μας χωρών.
Αντιθέτως πολλές επιχειρήσεις, μεταφέρονται σ'αυτες και από εκεί εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα.
Οι υψηλοί φόροι, όπως και το υψηλό μη μισθολογικο κόστος, υπονομεύει την υγιή επιχειρηματική και επαγγελματικη δραστηριότητα και αποτρέπει κάθε νέα ιδιωτική επένδυση, ξένη, ή ελληνική.
Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, συνεχίζουν, να μην έχουν σχέση με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας και η ευθύνη είναι σε όλες τις πλευρές, με βασική της κυβέρνησης, η οποία αρνείται και την αναγκαιότητα της συνεργασίας, πνιγμενη στις παλιές ιδεοληψίες της.
Η πολιτική αστάθεια και η πολιτική πόλωση, αναιρεί επίσης κάθε μεσομακροπροθεσμο, επενδυτικό σχέδιο.
Ένα νέο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ , για την χώρα, αλλά και για την Περιφέρεια μας, είναι τώρα απολύτως αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου