Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στα μέσα Οκτωβρίου θα διεξαχθεί τελικώς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την πολιτική απόφαση
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με συντριπτική

πλειοψηφία την πολιτική απόφαση καθώς δεν καταψηφίστηκε από κανένα μέλος του οργάνου, ενώ βρέθηκαν έξι λευκά. Η απόφαση που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, την απλή αναλογική και τις θέσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την συνταγματική αναθεώρηση.
Νωρίτερα, οι 53+ είχαν καταθέσει τροπολογία για την ιδιοκτησία του προγράμματος. Ό,τι δηλαδή δεν εξαντλεί το κυβερνητικό πρόγραμμα. Τελικά η τροπολογία πέρασε, αφαιρουμένης όμως παραγράφου που χαρακτήριζε τη συμφωνία του καλοκαιριού αποτέλεσμα ενός αδίστακτου εκβιασμού και ενός πραξικοπήματος.
Οι 53+ είχαν καταθέσει επίσης τροπολογία με τη διαφωνία τους για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία όμως απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.
Η πρωτοβουλία 53+ είχε καταθέσει 11 σημεία που θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ενόψει του Συνεδρίου.
Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ενώ η συμφωνία του καλοκαιριού, εκείνη τουλάχιστον τον περίοδο, εξηγήθηκε ως προϊόν αδίσταχτου εκβιασμού, «σταδιακά η πολιτική αυτή εξήγηση αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να φαίνεται ή να εκλαμβάνεται από τον λαϊκό κόσμο ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις συγκροτούν το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου