Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον Ανδρέα Παπανδρέου-Φώφη, Γιώργος και Σημίτης μαζί

simitis4Παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, και στελεχών όλων των τάσεων και των γενεών πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δικαιολογημένα απών από την εκδήλωση ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο για την συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι για το οποίο ενημέρωσε την κ. Γεννηματά με σχετική επιστολή του.
Η κ. Γεννηματά είπε στην ομιλία της : «Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, του χαρισματικού Εθνικού και λαϊκού ηγέτη μας. Το χρωστάμε σ’ εκείνον , το χρωστάμε όμως και στους Έλληνες που τον λάτρεψαν και τον πίστεψαν. Στους δημοκράτες πολίτες που εμπνεύστηκαν από το όραμα της αλλαγής».
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ηταν οραματιστής αλλά όχι αφελής ονειροπόλος. Όπως δεν ήταν και κυνικός πραγματιστής. Αυτή υπήρξε και η μοναδικότητά του».
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι «ο Ανδρέας πέτυχε:
– να ξαναδώσει στους Έλληνες την Εθνική τους περηφάνια. Έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στο μήνυμα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»
– να επιφέρει την εθνική συμφιλίωση, να ενώσει τη διχασμένη από τον εμφύλιο ελληνική κοινωνία,
– να δώσει ευκαιρίες ζωής και αξιοπρέπειας στους μη προνομιούχους Έλληνες, στην Ελληνική περιφέρεια και τους αγρότες και ταυτόχρονα ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους
– να αποκαταστήσει τις τεράστιες αδικίες που υπέστη η μισή κοινωνία λόγω της ιδεολογίας της και του φρονήματός της,
– να θεμελιώσει το Κοινωνικό κράτος στη χώρα , διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή.
– την εμβάθυνση της δημοκρατίας , την αποκέντρωση, τη δημιουργία θεσμών για ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.
Αυτή είναι με λίγες λέξεις η μεγάλη εθνική συνεισφορά του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η κ. Γεννηματά επίσης είπε για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, «Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδείχθηκε μεγάλος ηγέτης. Αυτό είναι το έργο ενός ηγέτη. Να κινήσει τη χώρα του μπροστά , με συναίνεση στο εσωτερικό και ασφάλεια στο διεθνές περιβάλλον. Ήξερε να βλέπει πάνω από τη σκακιέρα, να χαράσσει εθνική στρατηγική , να εξασφαλίζει τη λαϊκή συναίνεση. Αυτή είναι η αλήθεια. Και την ξέρουν πολύ καλά όλοι, άσχετα με το τι λένε όσοι και από αριστερά και από δεξιά, προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα του».
simitis3
simitis4
simitis5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου