Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σταύρος Θεοδωράκης: «Όχι πάντρεμα μηχανισμών αλλά πολιτική – πολιτική – πολιτική»

«Αυτό που λείπει είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Γι’ αυτό λέμε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ελάχιστη οργανωτική συμφωνία στην κορυφή και μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην κοινωνία. Να πει ο καθένας τις απόψεις του, τις λύσεις που προτείνει για την χώρα και ο κόσμος σε ανοιχτή
ψηφοφορία να επιλέξει ηγέτη και θέσεις», αναφέρει.
Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε, χωρίς εγωισμούς, χωρίς αρχηγισμούς και χωρίς μηχανισμούς».
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο επικεφαλής του Ποταμιού επαναλαμβάνει την «ανάγκη να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις media- τράπεζες- πολιτικοί».
Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «ήθελε να δώσει όλη την εξουσία σε έναν υπουργό της». «Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών της. Ελπίζουμε να μην αντικαταστήσουμε τους «φίλους εργολάβους» με τους «κουμπάρους εργολάβους»», σημειώνει.
Αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και το χειρισμό του ζητήματος από την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι «είναι μία απόφαση που πρέπει να λάβει η ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις». Χαρακτηρίζει τέλος άστοχες τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα περί «γρήγορης έκδοσης». «Επιτέλους υπάρχουν και νομικά κείμενα και διεθνείς συμβάσεις. Ας μην παριστάνουμε όλοι τους πλημμελειοδίκες Αλεξανδρούπολης», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου