Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Πείτε στον Παππά ότι δεν αποφασίζει αυτός αν θα μείνει στο υπουργείο - Το 2017 η ανάπτυξη

Με τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Αρχικά, σε ερώτηση περί πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως:
''Ο κ. Μητσοτάκης μετά από πίεση εξωγενών παραγόντων προσχώρησε στην άποψη οτι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν την πρώτη αξιολόγηση αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τη χώρα. Τις ημέρες εκείνες που το ΔΝΤ ζητούσε "αίμα" αντί να στηρίξει τη διεθνή προσπάθεια αδιαφορούσε τελείως γι' αυτό και ζητούσε εκλογές. Πόνταρε στη λογική της παρένθεσης. Η παρένθεση ξεχείλωσε και ξεχειλώνει μέρα με την ημέρα'' δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

''Εγκλωβίστηκε σε μια λογική που όσο περνούν οι ημέρες γίνεται γραφική'' συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. ''Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Μια οικονομία που έχει συμπιεστεί για επτά χρόνια θα έχει ριμπάουντ. Το ερώτημα είναι αν αυτή θα είναι διαρκής. Θα θέλαμε στην εθνική μάχη να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς δεν την έχουμε. Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Μια οικονομία που έχει συμπιεστεί για επτά χρόνια θα έχει ριμπάουντ. Το ερώτημα είναι αν αυτή θα είναι διαρκής. Θα θέλαμε στην εθνική μάχη να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς δεν την έχουμε'', κατέληξε.
Ακολούθως, τέθηκε το ζήτημα για το ενδεχόμενο επερχόμενου ανασχηματισμού. Το ερώτημα αφορούσε και τον Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θέλει να αλλάξει υπουργείο.
''Αν δείτε τον κ. Παππά, πείτε του ότι δεν θα αποφασίσει αυτός για το αν θα αλλάξει υπουργείο ή όχι'', απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας. ''Όπως γνωρίζετε, οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων'', είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ακόμη ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου