Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κόλαφος η νέα δημοσκόπηση για την Κυβέρνηση

dimoskopisiΈντονη απογοήτευση για την Κυβέρνηση και τις επιδόσεις της αποτυπώνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.Πάνω από 80% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι και τα συναισθήματά τους
περιγράφονται με τις λέξεις οργή, θυμός, δυσπιστία και απογοήτευση.
Παράλληλα, απογοητευτική θεωρείται και η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφού το  72% δεν ικανοποιήθηκε από την παρουσία του.
Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε αφορούσε τα συναισθήματα που κυριαρχούν έναν χρόνο μετά τις πρόσφατες εκλογές. Το 83,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται χειρότερα, ενώ μόλις το 12,1% δήλωσε ότι διαβλέπει μία ελπίδα για το μέλλον.
Στο ερώτημα με ποια λέξη θα αποτύπωνε τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% δήλωσε απογοήτευση», το 34% «οργή/θυμός», το 9,3% «δυσπιστία», το 7,7% «κατανόηση», το 7,3% «ανοχή» και το 2,5% «υποστήριξη».
Στο ερώτημα για την πορεία των κομμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 83,8% δήλωσε ότι είναι αρνητική και το 14,3% δήλωσε ότι είναι θετική.
Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, το 34,6% δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα, το 34,3% ότι θα ήταν χειρότερα και το 26,1% ότι θα ήταν τα ίδια.
Στο ερώτημα αν σας ικανοποίησε η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 72% απαντά όχι και μάλλον όχι, ενώ μόλις 13,2 απαντά ναι και μάλλον ναι.
Στο ίδιο ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει 31,8 ναι και μάλλον ναι, ενώ όχι και μάλλον όχι απαντούν σε ποσοστό 51,4%.
Στο ερώτημα ποιος έχει καλύτερο σχέδιο, το 33,7% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μόλις 15,2%, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην ίδια ερώτηση η απάντηση κανένας ιδιαίτερα, συγκεντρώνει ποσοστό 45,95.
Στο ερώτημα ποιος ήταν ο στόχος της αδειοδότησης των καναλιών, το 74,6 δίνει την απάντηση πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ μόνο το 16,7% απαντά η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου