Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

"Άλωσε" την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ

Με δύο γκολ του Κουλούρη σε διάστημα δύο λεπτών (22΄, 24΄) ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στην «καταραμένη» γι' αυτόν Τρίπολη, κερδίζοντας με σκορ 1-2 τον Αστέρα που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 44΄ και κατάφερε μόνο να μειώσει με πέναλτι του
Ιωαννίδη στο 62΄.

Η ομάδα του Ίβιτς, με εξαίρεση ορισμένα διαστήματα του παιχνιδιού, κυριάρχησε απόλυτα πραγματοποιώντας πολύ ουσιαστική εμφάνιση και παίρνοντας τη νίκη σε μία έδρα που παραδοσιακά την δυσκολεύει. Πήρε έτσι και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, καθώς με τη νίκη της πρεμιέρας απλά είχε σβήσει το -3 της ποινής που είχε από την περσινή σεζόν, πηγαίνοντας στο μηδέν.
Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 22΄, στην πρώτη καλή στιγμή που του παρουσιάστηκε, με γκολ του Κουλούρη. Ο νεαρός δύο λεπτά αργότερα, στο 24΄,πέτυχε ένα φοβερό γκολ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του. Στο 44΄ αποβλήθηκε ο Μπέρτος για σκληρό μαρκάρισμα που άφησε και… σημάδι στον Κρέσπο, με τους Αρκάδες ωστόσο να μειώνουν με πέναλτι του Ιωαννίδη στο 62΄, το οποίο κέρδισε ο Ιγκλέσιας από τον Βαρέλα. Από και κει έπειτα οι «ασπρόμαυροι» είχαν ευκαιρίες για να εξασφαλίσουν τη νίκη με τρίτο γκολ, πράγμα που τελικά δεν συνέβη, με το 1-2 να παραμένει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.
Ο αγώνας
Το «καθάρισε» σε δύο λεπτά ο Κουλούρης – Γκολάρα το δεύτερο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό και πιέζοντας τους γηπεδούχους με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.
Και αυτό συνέβη στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, στο 22΄. Ο Τζάλμα Κάμπος γύρισε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες μετά το λάθος διώξιμο του Ιγκλέσιας. Ο άσος του ΠΑΟΚ σούταρε ο Κοσίσκι έδιωξε αρχικά και ο Κουλούρης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του Δικεφάλου.
Δύο λεπτά μετά, στο 24΄, ο Κολούρης πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Μετά από εξαιρετική ομαδική επίθεση από την αριστερή πλευρά, που ξεκίνησε με ωραία πάσα του Τζαβέλλα στον Κρέσπο, με τον Ισπανό να βγάζει φοβερή μπαλιά στον κενό χώρο για τον Ροντρίγκες και τον τελευταίο να σεντράρει ιδανικά, ο Κουλούρης έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να σκάει και να καταλήγει στα δίχτυα.
Αποβολή για Αστέρα
Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο Αστέρας προσπάθησε να συνέλθει για να ξαναμπεί στο ματς. Δημιούργησε 1-2 καλές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να μειώσει. Μάλιστα, στο 44΄ οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Μπέρτου. Ο αμυντικός του Αστέρα χτύπησε στον αέρα με το πόδι τον Κρέσπο, ο Αρετόπουλος δεν σφύριξε καν φάουλ αλλά στη συνέχεια τον ενημέρωσε ο τέταρτος, ο κ. Τίκας, για το χτύπημα και του έβγαλε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλοντάς τον.
Μείωσε με πέναλτι ο Αστέρας
Στο 61΄ η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιγκλέσιας από τον Βαρέλα, με τον Ιωαννίδη να εκτελεί εύστοχα και να μειώνει σε 2-1 στο 62΄ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν έχοντας το μομέντουμ σε εκείνο το χρονικό σημείο, δίχως όμως να καταφέρουν κάτι.
Είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» το «διπλό» ο ΠΑΟΚ
Μετά το 70΄ ο ΠΑΟΚ είχε αξιόλογες φάσεις για να "τελειώσει" το ματς. Στο 78’ με τον Γκάρι Ροντρίγκες να εξαπολύει τρομερό σουτ και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσίτσκι. Στο 82’ ο Σάχοβ σούταρε αλλά δεν απείλησε τον Κοσίτσκι. Ο ΠΑΟΚ βγήκε ξανά απειλητικά στο 84΄, με Μυστακίδη και Μπίσεσβαρ να συνδυάζονται αλλά η σέντρα του πρώτου να περνά ανεκμετάλλευτη και στην εξέλιξη της φάσης τον Κίτσιου να σουτάρει και τον Κοσίτσκι να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Τζάλμα είχε ευκαιρία με κεφαλιά και επέμβαση του Κοσίτσκι δύο λεπτά αργότερα
Στο 90’ ο Γιαννούλης απείλησε μετά από σέντρα και σουτ από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα άουτ.
Συνθέσεις:
Αστέρας (Μ. Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σέφι, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (83’ Χαμντανί), Τσουκαλάς, Φαρίνια (72’ Μάσα), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46’ Ίγκορ), Ιωαννίδης
ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο (46’ λ.τ. Κίτσιου), Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (87’ Περέιρα), Ροντρίγκες (77’ Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου