Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ισοπαλία 2-2 ατόφιο χρυσάφι για Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη

Ισοπαλία 2-2 ατόφιο χρυσάφι για Ντόρτμουντ στη ΜαδρίτηΤην πρωτιά στον όμιλό τους εξασφάλισαν Ντόρτμουντ και Γιουβέντους στα αποψινά παιχνίδια του Champions League, με τους Γερμανούς να αφήνουν στη δεύτερη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης με την ισοπαλία που απέσπασαν στο τέλος του ματς, ενώ στη φάση των
16 της διοργάνωσης προκρίθηκαν η Πόρτο, η Τότεναμ και η Σεβίλλη. Εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που ηττήθηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας.
Στον 5ο Όμιλο, η Λεβερκούζεν επικράτησε της Μονακό με 3-0, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ήδη προκριθεί στους 16 του Champions League (πρώτη η Μονακό, δεύτερη η Λεβερκούζεν), ενώ η Τότεναμ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας «γύρισε» γρήγορα το παιχνίδι και πήρε τελικά τη νίκη με 3-1, παίρνοντας την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.
Στον 6ο Όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης αν και προηγήθηκε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου, με δύο γκολ του Μπενζεμά (28', 53'), οι Βεστφαλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Ομπαμεγιάνγκ (61') και τον Ρόις (88'), κι έτσι κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτιά στον όμιλο, αφήνοντας τους Μαδριλένους στη δεύτερη θέση! Την τρίτη θέση και το «εισιτήριο» για τους 32 του Europa League πήρε η Λέγκια Βαρσοβίας, που επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και άφησε τους Πορτογάλους εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.
Στον 7ο Όμιλο, η Πόρτο ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην αδιάφορη (με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση) Λέστερ για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, και «καθάρισε» το ματς ήδη από το πρώτο ημίχρονο (που έληξε 3-0), διασύροντας την πρωταθλήτρια Αγγλίας με το βαρύ 5-0. Έτσι, πήγε χαμένο το διπλό της Κοπεγχάγης στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ (0-2), με τους Δανούς να... βολεύονται με την τρίτη θέση και το Europa League.
Στον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην έδρα της, όμως τα κατάφερε, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 (σκόρερ οι Ιγκουαΐν και Ρουγκάνι) και εξασφαλίζοντας την πρωτιά, ενώ στον «τελικό» της Λιόν η ομώνυμη ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Σεβίλλη, που προκρίθηκε ως δεύτερη, με τη γαλλική ομάδα να μένει στην τρίτη θέση.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
5ος Όμιλος
Λεβερκούζεν – Μονακό 3-0
Τότεναμ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1
6ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-2
Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
7ος Όμιλος
Πόρτο – Λέστερ 5-0
Κλαμπ Μπριζ – Κοπεγχάγη 0-2
8ος Όμιλος
Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
Λιόν – Σεβίλλη 0-0
Οι ομάδες που προκρίνονται ως πρώτες από τους ομίλους τους στους 16 του Champions League είναι οι:
Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους
Οι ομάδες που προκρίνονται ως δεύτερες από τους ομίλους τους στους 16 του Champions League είναι οι:
Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Σεβίλλη
Στο Europa League συνεχίζουν οι:
Λουντογκόρετς, Μπεσίκτας, Γκλάντμπαχ, Ροστόφ, Τότεναμ, Λέγκια Βαρσοβίας, Κοπεγχάγη, Λιόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου