Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα για τον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Σε ένα πολύ κακό ντέρμπι από πλευράς ποιότητας και θεάματος, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 στη Λεωφόρο για την 13η αγωνιστική της Super League.Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές στιγμές και κρίθηκε με μία φάση, με τον Λουντ να σκοράρει το
γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα στο 69΄, με ένα σουτ εκτός περιοχής κι ενώ ο Μπρκιτς έμεινε "άγαλμα" δίχως να αντιδράσει καν.
Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε για τρίτη διαδοχική αναμέτρηση στο πρωτάθλημα μένοντας αρκετά πίσω στη βαθμολογία, με τους "πράσινους" να του ξεφεύγουν με 7 βαθμούς διαφορά από τους "ασπρόμαυρους". Για το "τριφύλλι", ήταν η δεύτερη νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο.
Το ματς πάντως είχε λιγοστές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, καθώς αμφότερες οι ομάδες έδειχναν να διστάζουν να πάρουν ρίσκα για να δημιουργήσουν φάσεις.
Ο αγώνας
Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο
Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 17ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Λέοβατς από το ημικύκλιο της περιοχής που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο κύλησε σε αυτό το ρυθμό, δίχως καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και με πολλές λάθος πάσες και από τις δύο ομάδες, που έδειχναν να διστάζουν να πάρουν ρίσκα και να προτιμούν το μηδέν.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με πιο επιθετικές διαθέσεις. Προσπάθησε να γίνει απειλητικός σε 2-3 φάσεις, όμως είχε πολύ κακές τελικές προσπάθειες. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να κάνουν αλλεπάλληλα λάθη όπως και στο πρώτο μέρος. Αμφότερες ήταν καλές στον ανασταλτικό τομέα, όμως οργανωτικά δεν παρουσίαζαν τίποτα θετικά.
Γκολ… από το πουθενά
Στο 69΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα γκολ… από το πουθενά. Ο Λουντ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με τον Μπρκιτς να μην αντιδράει καν, μένοντας άγαλμα και παρακολουθώντας την πορεία της μπάλας.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να πιέζει θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του παιχνιδιού μετά το γκολ που πέτυχε. Είχε ένα καλό σουτ με τον Μπουμάλ, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έμοιαζαν… «υπνωτισμένοι» μετά το γκολ που δέχτηκαν. Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να… συνέλθει και να πιέσει μετά το 75΄. Ο Αθανασιάδης που μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 80΄, βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο 82΄ αλλά αστόχησε σε κεφαλιά ανενόχλητος. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι με το 1-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (62' Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (62' Λέτο), Μπεργκ (88' Ρέις).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (51' Μαλεζάς), Τσίμιροτ, Κάνιας, Σακχόβ (64' Σάκχοβ), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (80' Αθανασιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου