ΠΑΟΚ και Ρεν έχουν συμφωνήσει για τη μεταγραφή του Πέδρο Ενρίκε, όπως υποστηρίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος του «CanalPlus» και της γαλλικής έκδοσης του «Eurosport», Ρομέν Κολέ-Γκοντέν.Συγκεκριμένα, με αναρτήσεις του στο twitter, τονίζει
ότι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας στον Δικέφαλο. Επίσης, αναφέρει ότι οι "ασπρόμαυροι" θα δώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ στη γαλλική ομάδα για την απόκτηση του παίκτη. Η Ρεν, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή κοντά στο 25%.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες που μεταδίδει ο Γάλλος δημοσιογράφος, η συμφωνία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ρεν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένονται κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, οι οποίες αναμένεται να ρυθμιστούν αύριο.
Ο Ενρίκε, αγωνίζεται ως εξτρέμ τόσο αριστερά όσο και δεξιά, ενώ άρχισε την καριέρα του από την Γκρέμιο. Στην Ευρώπη, αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2012 με την Ζυρίχη που τον είχε αποκτήσει από την Καχία ντο Σουλ.  Το 2014 αποκτήθηκε από την Ρεν, η οποία δαπάνησε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Όσον αφορά τα επιτεύγματα του την φετινή σεζόν, έχει παίξει σε 13 παιχνίδια (11 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο), μετρώντας δυο γκολ και δυο ασίστ. Την περσινή σεζόν είχε 25 συμμετοχές, όπου μέτρησε τρία γκολ και μια ασίστ, ενώ την πρώτη του χρονιά στην Ρεν κατέγραψε 40 συμμετοχές με τρία γκολ και πέντε ασίστ.