Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

H Φώφη Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Καρέλλειο Κέντρο


Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γευμάτισε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο καθώς και με φιλοξενούμενους ασθενείς του
Καρέλλειου Κέντρου.
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι έχετε κάνει στον τομέα της Υγείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στη δική σας θητεία και στη θητεία του κ. Κατριβάνου δημιουργήσαμε αυτό το πρότυπο κέντρο  Alzheimer. Έκτοτε 2.100 άνθρωποι έχουν περάσει από το Καρέλλειο Κέντρο, ενώ άλλοι 2.500 έχουν εξεταστεί σε τεστ μνήμης σε όλη την Ελλάδα».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Φώφης Γεννηματά:
Μακαριώτατε,
Φίλες και φίλοι,
Ήρθα εδώ για να συγχαρώ τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία, την «Αποστολή», όλους όσοι δουλεύουν εδώ, σε αυτή τη μονάδα, αλλά και σε όλες τις δομές της Εκκλησίας για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλο αυτό το διάστημα. Ένα διάστημα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει πραγματικά. Πολλές ελληνικές οικογένειες έχουν ανάγκη από στήριξη, από στέγαση, από τροφή, από φροντίδα, από περίθαλψη.
Χρειάζονται έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και όχι μεγάλα λόγια. Και ακριβώς αυτό κάνει η Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια στις μεγάλες κρίσεις που ζούμε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για μένα, γιατί με τον Γιώργο Κατριβάνο, όταν σχεδιάζαμε πολιτικές και είχαμε πει ότι θα στηρίξουμε τη δουλειά της Εκκλησίας, θα εξαντλήσουμε τους πόρους που έχουμε στη δυνατότητά μας και θα βρούμε και τρόπους και δομές που θα απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και όχι μόνο την πεπατημένη, δεν φανταζόμουν πραγματικά ότι θα επισκεπτόμουν μια τόσο άρτια δομή, αυτή την εντυπωσιακή μονάδα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτό που βλέπω σήμερα. Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας ότι μόνο το 2015 διατέθηκαν 125 εκατομμύρια περίπου από την Εκκλησία, μόνο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπόρεσε να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει πάνω από 1.200.000 ανθρώπους και δόθηκαν περίπου 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.
Πολλές φορές τα νούμερα μιλάνε από  μόνα τους. Γι’ αυτό για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια  για ό,τι κάνετε. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου