Αποχώρησαν πριν από λίγο μπροστά από του υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπου είχαν παραταχθεί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους.Στο σημείο βρέθηκαν αγρότες τόσο από την Κεντρική Μακεδονία όσο και από τη Θεσσαλία. Στη συνάντηση
που είχαν με τη διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νατοπούλου, της έθεσαν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό. Η κ. Νοτοπούλου τους διαβεβαίωσε πως θα εργαστούν, προκειμένου το αίτημά τους να γίνει δεκτό και να συναντηθούν τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να παραστούν σε λίγη ώρα στο περιφεριακό συμβούλιο Κεντρiκής Μακεδονάις, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μετά τη συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου εκπρόσωποι των αγροτών προχώρησαν σε δηλώσεις.
«Κινητοποιημένοι αγρότες από όλη την Ελλάδα, καταθέσαμε κείμενο με το οποίο γνωστοποιήσαμε την απόφασή μας να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού πρωτογενούς τομέα. Η συνάντηση ζητήσαμε να γίνει το δυνατόν συντομότερο. Από την πλευρά του πρωθυπουργικού γραφείου, η κυρία Νοτοπούλου μας διαβεβαίωσε ότι θα εργαστούν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση άμεσα», τόνισε ο εκπρόσωπος των αγροτων, Μαυρουδής Μηντσιούδης.
Ο Στέργιος Λίτος, επίσης εκπρόσωπος των αγροτών, σημείωσε με τη σειρά του: «Μία η ώρα το μεσημέρι όλοι οι κινητοποιημένοι αγρότες, από όλα τα μπλόκα, είναι καλεσμένοι στο μπλόκο του Προμαχώνα, που βρίσκεται στο Λευκώνα για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Κανένας αγρότης δεν φεύγει από το δρόμο, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας».
Η αγρότες δίνουν ραντεβού αύριο στο μπλόκο του Λευκώνα, στις Σέρρες.